آنچه که در کتاب «راهنمای یادداشتنویسی در فرایند مشاوره و رواندرمانی» به نگارش درآمده، تلاشی در راستای آموزش ساده و گام به گام مراحل مختلف یادداشتنویسی از تشکیل پرونده تا پایان جلسات رواندرمانی است. کتاب شامل فهرستی از بایدها و نبایدها، مثالهای یادداشتنویسی و نمونههایی از گویههای یادداشت پیشرفت و چارچوب گزارشنویسی است.
یکی از دلایلی که یادداشت های فرایند درمان از پرونده بالینی مراجع دور نگهداشته میشود این است که احتمال دارد اطلاعاتی را فاش کنند که اگر تحریف شده و یا بدون شناخت حرفهای مورد نیاز خوانده شود، ممکن است زیانبخش و حتی به سلامت مراجع آسیب بزند، مانند زمانی که توسط خود مراجع خوانده شود یا اینکه نفر سومی به این یادداشتهای بالینی دسترسی پیدا کند. در واقع، بیشتر سازمانهای نظارتی به صراحت تاکید دارند که این نوع اطلاعات، خارج از پرونده بالینی مراجع نگهداری شوند. در نتیجه مهم ترین وظیفه ما مستند کردن کار بالینی و همچنین تلاش و انجام دادن آن به روشی که تا حد ممکن حریم شخصی بیمار حفظ شده و اسرار او محرمانه بماند. یکپارچگی کار و ظرفیت ما برای ایجاد فضایی درمانی که در آن افراد بتوانند به راحتی نگرانیها، دردها، تجارب و مشکلات رفتاری خود را بیان کنند، همگی به ایجاد فضایی خصوصی و محرمانه بستگی دارند.
این کتاب برای متخصصان سلامت روان، کلینیکها و دیگر مراکز خدماتی مفید است. دانشجویان، کارورزان و به ویژه مشاوران تازهکار، از شروع زودهنگام یادداشتنویسی صحیح جلسات رواندرمانی و تکمیل و نگهداری پرونده هایشان بهره خواهند برد.