برای کلمه کمپین در فرهنگ لغات فارسی معادل یک کلمهای وجود ندارد. در فرهنگ گسترده دکتر آریانپور، کمپین به معنای لشکرکشی، حملات پیاپی و مبارزه کردن است. در فرهنگ واژگان دو سویه دکتر نوربخش، کمپین به معنای مبارزه، نهضت و هجوم ترجمه شده است. متأسفانه معنای واقعی کمپین و حتی چارچوب و کاربرد آن در کشور ما به دلیل عدم آشنایی جامعه با برنامهریزیهای علمی در رفتارهای احزاب و دولتها در میان آحاد جامعه متفاوت است. کمپین در تعریف علمی، مفهومی انتزاعی و ذهنی نیست تا معنای آن از فردی به فرد دیگر تغییر کند، بلکه مفهومی عینی و دارای تعاریف و چارچوب مشخص علمی است.
در جوامع توسعه یافته، مفهوم کمپین، کاملاً شناخته شده است، شاید بتوان از عناوینی نظیر «برنامه دارای هدف» یا «برنامهریزی هدفمند» یا «بسیج همه امکانات برای رسیدن به هدفی مشخص» برای تعریف کمپین استفاده کرد.
استفاده از کلمه کمپین، بیدرنگ چهار سوال در ذهن متخصصان برنامهریزی ایجاد میکند که بیانگر تفاوت میان برنامهریزی علمی و غیرعلمی است.
سوال اول: کمپین برای رسیدن به چه هدف یا اهدافی برنامهریزی شده است؟
سوال دوم: چه امکانات مادی و غیرمادی برای تحقق اهداف کمپین به کار گرفته میشود؟
سوال سوم: زمانبندی برای اجرای کمپین چگونه است؟ (کوتاهمدت، میانمدت، بلندمدت)
سوال چهارم: نتایج کمپین چگونه و توسط چه کسانی سنجیده و ارزیابی میشود؟
کتاب «کمپین تبلیغاتی از برنامهریزی تا اجرا» تألیف دکتر محمود دهقان در صدد پاسخی علمی با رویکرد آموزشی است و برای کارشناسان و مدیران شرکتهای تبلیغاتی، مدیران روابط عمومی و تبلیغات شرکتها و استادان و دانشجویان دانشگاهها کتاب مفیدی است.