رسول نظرزاده


تولیدکننده

بازه‌ی قیمت (تومان)

از

تا

مرتب‌سازی
تعداد تصاویر
تک‌گویی در سینمای ایران 1 (از 1311 تا 1359)
  • 158,000 تومان
  • با تخفیف: 158,000 تومان
زنان نمایش‌نامه‌نویس نسل اول
  • 150,000 تومان
  • با تخفیف: 150,000 تومان
روند دگرگونی ادبیات نمایشی زنان (از 1289 تا 1357)
  • 60,000 تومان
  • با تخفیف: 60,000 تومان
بازتاب‌های شرقی سینمای علی حاتمی (در تاریخ فرهنگ و هنر ایران)

تک‌گویی در سینمای ایران 1 (از 1311 تا 1359)

  • 158,000 تومان

تک‌گویی‌ها صدای درونی‌تر سینما هستند که در لحن و صدای شخصیت‌های فیلم ها رخ می‌نمایانند. چشم دوختن بر این صداها - بدون پیش داوری - بی‌شک جنبه‌های پنهانی بحران حل نشده نقش‌های اصلی فیلم‌ها را نشانه می‌رود. صداهایی که در جای‌جای فیلم‌ها از بغض‌ها و ناگفته‌ها و خطابه‌ها و رجز خوانی‌ها و حدیث خوانی‌ها و درد‌دل‌های پنهان نقش‌ها انباشته‌اند. در کنار هم قرار گرفتن این صداها، گوش جان سپردن بر بحران‌ها و محرومیت‌ها و ناگفته‌های گوناگون مردم در سینمای ایران، طی سال‌ها و دهه‌های مختلف خواهد بود. این کتاب در سه مجلد تنطیم شده است. جلد نخست آن که پیش روی شماست روند تاریخی را پی می‌گیرد و با مرور بر تاریخ سینمای ایران از 1311 تا 1359 در هر فیلمی که در آن تک‌گویی استفاده شده تأمل می‌کند. این تک‌گویی‌ها عمدتا از روی خود فیلم‌ها پیاده شده‌اند. پیدا کردن و بازبینی فیلم‌های سینمای ایران در دهه‌های گوناگون وقت و انرژی بسیار می‌طلبید تا فیلمی از قلم نیفتد. با این همه در این کتاب بخش اعظم و خطوط اصلی تک‌گویی‌ها و روند آنها در دهه‌های مختلف ثبت شده است و تعداد فیلم‌هایی که در این فهرست قرار داده نشده‌اند آنقدر نیست که ایده کلی و موضوع کتاب را تحت‌الشعاع قرار دهند. امید است این کتاب دریچه‌ای باشد برای نگاه نزدیک‌تر و جزیی به موضوع‌های بکر و هنوز پژوهش نشده سینمای ایران، و مورد توجه عاشقان و علاقمندان سینمای ایران قرار بگیرد و گامی باشد برای پر کردن فضاهای خالی و ناگفته‌های سینمای ایران.

زنان نمایش‌نامه‌نویس نسل اول

  • 150,000 تومان

زنان ایرانی که ابتدا به نمایش‌نامه‌نویسی روی آوردند اندک بودند و آثاری که امروزه از آن‌ها به جای مانده اغلب نوشته‌های زنان طبقه‌ بالای شهری هستند که به امکانات و سواد و تحصیل دسترسی داشته‌اند. تا اواخر دهه بیست تعداد دبیرستان‌های دخترانه در سراسر ایران از تعداد انگشتان دست فراتر نمی‌رفت و در دانشگاه‌ها تعداد استادان زن و دانشجوهای دختر بسیار اندک بود و رشته‌ای برای تائتر و ادبیات نمایشی وجود نداشت. کوشش نسل اول فعالان زن ایرانی – که با مقاومت‌های بسیاری از طرف مردم متعصب روبه‌رو بود- در جا انداختن اهمیت سواد و مدرسه و دانشگاه میان مردم عادی و خانواده‌ها، کار ساده‌ای نبود. دیگر جلب توجه کردن آن‌ها برای دیدن تائتر وسینما و بازیگری و نوشتن و ... راهی بسیار سخت و دشوار بود که هنوز هم در خانواده‌های امروز خلاء آن به چشم می‌خورد. هر پیشنهاد نویی در فضای تربیت سنتی خانواده‌های ایرانی با مقاومت و خطر بی‌آبرویی برای دختران همراه بود و با حمله و به آتش کشیدن و خرابکاری مردان متعصب روبه‌رو می‌شد. به روزنامه‌های زنان حمله می‌شد و مدارس دخترانه نشانه‌ کفر بود، سینما و تائتر مختلط نشانه‌ فحشا و سواد به معنای روابط نامعلوم عاشقانه داشتن و... این میان قلم به دست گرفتن زنان و استفاده از نمایش‌نامه در بیان و القای مشکلات زنان در میان کانون‌ها و مدارس، زنان و دختران را با شکل حضور تازه‌ای در جامعه و بازتاب خود روبه‌رو ساخت .

روند دگرگونی ادبیات نمایشی زنان (از 1289 تا 1357)

  • 60,000 تومان

ادبیات نمایشی زنان ایران هموراه طی سال‌های بسیاری مورد کم‌توجه‌ای بسیار بوده است. هنوز هیچ سند و آرشیو و مجموعه خاصی در این مورد وجود ندارد. متن‌ها و عکس‌ها، اسناد فعالیت‌های نمایشی زنان طی سال‌ها و دهه‌های گوناگون نامنسجم و پراکنده و در حال نابودی است. بسیاری از آن‌ها جایی ثبت نشده‌اند و عکس یا مجموعه‌ای از روند کاری آن‌ها وجود ندارد. این پژوهش می‌کوشد بخشی از خلا پژوهشی ادبیات نمایشی زنان ایران و ناگفته‌های آن را پر کند و ادامه راه نسلی باشد که امروز به جز چند مقاله و داستان و متن نمایشی از آن‌ها چیز زیادی نمی‌دانیم. با مطالعه این آثار درمی‌یابیم میان چالش‌ها و مشکلات و بحران‌های زنان نسل‌های گذشته با بحران‌های امروز زنان پیوستگی ریشه‌دار وجود دارد. هر چند اولویت‌ها و چشم‌انداز فعالیت‌های زنان امروز با دیروز متفاوت باشد.

بازتاب‌های شرقی سینمای علی حاتمی (در تاریخ فرهنگ و هنر ایران)

  • 15,000 تومان

زبان سینما با علم و اندیشه غربی پیوندی ناگسستنی دارد. یافتن زبان تصویری مناسب و ترکیب آن با مسائل و روحیات فرهنگ ایرانی کاری اساسی و هنوز ناتمام است. زبانی که در عین بیان جهانی خود، با ساختمانی اینجایی نیز همخوان شده باشد. علی حاتمی همچون بهرام بیضایی به جستجوی همه جانبه در شکل‌های گوناگون هنرهای سنتی ایرانی برمی‌آید تا از مجموع آن‌ها بتواند به یک بیان تصویری و هماهنگ برسد. از تحقیق در تاریخ دوره قاجار و نوع زندگی درونی آن‌ها، ترانه و شعرهای نمایشی مردمی، اصطلاحات و تکیه کلام‌های مردم کوچه و بازار، تا افسانه‌ها و قصه‌های قدیمی، استفاده از هنرهای تجسمی، خوشنویسی، نقاشی، نگارگری و... همه اجزای فیلم‌های او، از نشانه‌های هنر و فرهنگ ایرانی انباشته است که می‌توان در بررسی آن‌ها به نکات قابل توجهی دست یافت.

صفحه‌ی 1