دایان جسک استاد فلسفه در دانشگاه آیوای آمریکا، با کتاب «رفاقت در رسانههای اجتماعی» پا به عرصهای میگذارد که بخشی جداییناپذیر و ضروری از زندگی امروز ما شده. یعنی رسانههای اجتماعی. او این پدیدهی نوظهور را از منظر دوستی ورفاقت بررسی میکند و پرسشهایی را مطرح میسازد که دغدغهی خیلی از ماست: آیا تعامل در رسانه های اجتماعی بر توانایی ما در حفظ دوستیهای واقعی نقش دارد؟
آیا این تعاملات نقش دوستی را در ارزشمند کردن زندگی ما کمرنگ کردهاند؟
جسک همچنین با دقت و وضوحی به فلسفی به این مباحث و مسائل ضروری میپردازد: روشهایی که شخصیتهای رسانهی اجتماعی خود را میسازیم، نقش جسم و بدن در شکلگیری و تداوم دوستی، شیوههایی که در آن رسانههای اجتماعی بر ترس ما از کنار گذاشته شدن میافزایند، تاثیر حسادت مبتنی بر مقایسه بر روابط دوستانه ما، نقش فضای مجازی در کمرنگ یا پررنگ کردن تنهایی و ...
«رفاقت در رسانههای اجتماعی» که به سبکی روشن و جذاب نوشته شده، برای تعیین چگونگی استفادهی مسئولانهی از این رسانهها در زندگی، یک کتاب کاربردی و سودمند است.
تقریبا همهی ما دوستانی داریم، میخواهیم دوست انتخاب کنیم و گمان میکنیم دوستی برای کیفیت زندگی ما بسیار مهم است. کتاب خوشخوان، فصیح و در دسترس دایان جسک از ما دعوت میکند به جای این که این باورها و خواستهها را بدیهی بدانیم، به شکل جدی درباره چیستی دوستی، ارزش آن و معنایش برای خودمان بیندیشیم و بپرسیم که این ارزشها و معانی چگونه ممکن است تحت تاثیر استفادهی ما از رسانههای اجتماعی قرار گیرد. من از این کتاب لذت بردم و آن را به همهی دوستان حتی دوستان مجازیام - توصیه میکنم.
تروی جالیمور، استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا