اگر به فردی غریبه بگویید که با خودتان حرف میزنید، احتمالا فکر میکند که شما عجیب و غریب هستید اما حقیقت این است که همه ما صدایی در ذهن خود داریم. اغلب، وقتی با خودمان حرف میزنیم، امیدواریم که از مربی درونی بهره ببریم اما در عوض با یک منتقد درونی روبهرو میشویم. در شرایط سخت، مربی درونی به ما روحیه میدهد: «تمرکز کن، میتوانی انجامش بدهی». اما منتقد درونی کاملا ناامیدمان میکند: «من حتما شکست میخورم. همه به من میخندند. فایده این کار چیست؟»
اتان کراس، روانشناس مشهور، در این کتاب به بررسی گفتوگوهای خاموشی میپردازد که با خودمان داریم. این پچپچههای درونی هم میتوانند مثبت باشند و هم منفی. نویسنده با تلفیق یافتههای پژوهشهای پیشرفته رفتاری و مغزی آزمایشگاه خود با نمونههایی واقعی، توضیح میدهد که این گفتوگوها چگونه زندگی، کار و روابط ما را شکل میدهند. او هشدار میدهد که تسلیم شدن به خودگوییهای منفی و گمراهکننده میتواند سلامت ما را به خطر بیندازد، خلق و خوی ما را تضعیف کند، روابط اجتماعی ما را مختل کند و باعث شود که زیر فشار کمر خم کنیم.
خبر خوب این است که ما به ابزارهایی مجهز هستیم که میتوانند پچپچههای درونی را به نفع ما تغییر دهند. این ابزارها که اغلب از دید ما پنهان هستند شامل کلماتی هستند که برای فکر کردن به خود به کار می بریم؛ فناوریهایی که هر روز استفاده میکنیم؛ دفتر خاطراتی که در کشوی خود نگه میداریم؛ مکالماتی که با عزیزانمان داریم و شرایط مدارس و محلهای کارمان.
«صدای پنهان ذهن»، با تکیه بر بحثهای مستدل، پژوهشهای تخصصی در حوزههای روانشناسی، علوم عصبی و علوم شناختی و داستانهایی اثرگذار، به ما قدرت میدهد که مهمترین گفتوگوی هر روزه خود را تغییر دهیم: گفتوگویی که با خودمان داریم.
این کتاب، انتخابی خوب برای علاقهمندان به روانشناسی و به خصوص روانشناسی شناختی است.