آسیبِشناسی روانی موضوع مهمی در حوزه فعالیت روانشناسان بالینی و روانپزشکان است که هدف آن مطالعه سببشناسی، بررسی روند شکلگیری، و توصیف علایم و نشانههای اختلالات روانی و شرح توصیف اختلالهای ذهنی و رفتاری است، که به طور تلویحی - تصریحی دلالت بر وجود نوعی نابهنجاری و ناسازگاری دارند. این شاخه از علم روانشناسی بالینی و روانپزشکی با تاکید بر ماهیت نشانهها، علایم و طبقهبندی اختلالات روانی، دستیاران روانپزشکی و دانشجویان روانشناسی بالینی را برای تشخیص و تبیین اختلالات روانی یاری میدهد.
سازمانبندی موضوعی کتاب به گونهای تنظیم شده است که در حد ممکن فراگیرندگان را با مصرف زمان کمتر با ماهیت آسیبشناسی روانی و بعد مفهومی و بالینی آن آشنا کند.
پس از معرفی هر مبحث و آشنا شدن با معیارهای تشخیصی و موارد بالینی، عواملی را که مطابق یافتههای جدید در شکلگیری هر اختلال دخالت داشتهاند به صورت جداگانه در حجم قابل قبول ارائه کرده است. علاوه بر آن، عوامل خطرساز مشترک برای هر یک ازاختلالات نیز به صورت عناوین فرعی آن فصل توضیح داده شده است. هر کدام از اختلالات از منظر رویکردهای مختلف به بحث گذاشته شده و در پایان این بخش روشهای درمانی رایج و موثر هر اختلال به صورت جدول و تشریحی ارائه شده است. لازم به ذکر است که در پایان هر بحث اختصاصی، خلاصه آن نیز جهت مرور سریع برای خواننده فراهم آمده است.
در فصل آخر، موضوعات قانونی و اخلاقی در خصوص مسائل و مشکلات بسیار، از تشخیص تا درمان و حفظ حرمت و انسانیت و آزادی هر فردی که دارای اختلال است، به بحث گذاشته شده است.
در کل، مطالعه این کتاب ارزشمند را برای جویندگان دانش و مهارت بالینی به خصوص در قلمرو آسیبشناسی روانی از صمیم قلب توصیه مینمایم و مطمئن هستم که بعد از پایان مطالعه، آن چیزی را که به دنبال آن بودید با رضایت خاطر به دست خواهید آورد.