آلخو کارپانتیه نخستین کسی بود که اصطلاح رئالیسم جادویی را در نوشتههایش استفاده کرد. او در مقدمه کتاب "قلمرو این عالم" از اصطلاح واقعیت شگفتانگیز استفاده میکند که به نوعی یادآور اصطلاح رئالیسم جادویی است که از قرن 20 رواج پیدا کرد.
"قلمرو این عالم" رمانی در ژانر رئالیسم جادویی است که بازآفرینی تخیلی گذشته خشونتبار مردم هائیتی و فرمانروایی پرتلاطم آنری کریستف است. کتاب روایتگر مردم هائیتی است که همزمان با انقلاب کبیر فرانسه به خیابانها میآیند و علیه بردهداری سفیدپوستها شورش کرده و آن را سرنگون میکنند. سیاهپوستی به نام کریستوفر بر سر کار میآید که چند برابر ظالمتر و متجاوزتر است. این روایت تاریخی، پسزمینهی داستان است که در سرنوشت فردی شخصیتها رقم میخورد و داستان پیش میرود. آلخو کارپانتیه در این رمان کوتاه که پسزمینه تاریخی پررنگی هم دارد، با درآمیختن واقعیت و خیال، رویدادهای سانتو دومینگو در پایان قرن هجدهم و آغاز قرن نوزدهم را روایت میکند که از جمله این اتفاقات میتوان به شورش بردگان، دوران فرمانروایی ژنرال لوکلر، سلطنت آنری کریستوف (نخستین و آخرین پادشاه سیاهپوست هائیتی) و... اشاره کرد.
قلمرو این عالم با ترکیب جذابیتهای شاعرانه و تکنیکهای روایی درخشان، از منظر دیگری نیز مورد اهمیت قرار میگیرد و آن نگاه اخلاقی نویسنده در باب ماهیت قدرت است. از دیگر آثار کارپانتیه که یکی از مشهورترین رماننویسان آمریکای لاتین است، میتوان به کتابهای "گامهای گمشده"، "انفجار در کلیسای جامع"، "شکار انسان"، "کنسرت باروک" و... اشاره کرد.