جستجوی خوشحالی، یکی از مهمترین و طولانیترین کاوشهای زندگی بشری است. در پس تمام تلاشهای ما برای یافتن شغل، عاشق شدن، تماشای کمدی، مراجعه به روانشناس، تمام وسواسهای فکری و حتی بازگشت به خانه در انتهای روز، همین نیاز به شادی و خوشحالی نهفته است. این کتاب در مورد شادی است و این که شادی از کجای مغز سرچشمه میگیرد. علت آن چیست و چرا تا این حد به آن نیاز داریم؟ چه چیزی باعث میشود مغز ما از چیزهای خاصی خیلی خوشش بیاید، اما چیزهای دیگری را دوست نداشته باشد؟ چرا افراد مختلف از چیزهای متفاوت و در زمانهای متفاوت شاد میشوند؟ شادی چه فایدهای دارد؟ آیا فقط یکی از آن وجود دارد؟ آیا راه مطمئنی برای القای شادی در مغز انسانها وجود دارد، همانطور که عدهای ادعا میکنند شادی مانند زدن رمز عبور در حساب بانکی آنلاین است؟ آیا شادی همیشگی واقعاً وجود دارد؟ اینکه سالها کاری ثابت و یکنواخت را مدام انجام دهید شما را به مرز جنون میکشاند یا باعث خوشحالی همیشگیتان میشود؟ و پرسشی مهمتر از همه اینها؛ مغز به عنوان بزرگترین مسئول شادی و غم در هر یک از ما چه ارتباطی با کل این فرایند دارد؟
دین برنت به نقش دوپامین، اندورفین یا آقا بالاسر مواد شیمیایی اکسی توسین یا هورمون عشق و سروتونین در مغز میپردازد و نشان میدهد که چرا تلاش برای این که شادی را به یک ماده شیمیایی خاص نسبت دهیم اساساً رویکردی اشتباه است. او تقریباً همه عوامل مرتبط با شادی را در این کتاب بررسی میکند: اینکه چرا هیچ کجا خانه آدم نمیشود؟ تأثیر کار شغل و پول بر روی مغز چیست؟ او نشان میدهد که مغزما تصاویر جداگانهای از خودمان دارد؛ «خود ایده آل» و «خود بایدی» ما و اگر بین این دو فاصله بیفتد مغز چه واکنشی از خود نشان میدهد. دین برنت نشان میدهد که ما برای شادی به دیگران نیاز داریم و چرا پذیرفته شدن از سوی دیگران برای مغز اجتماعی ما حکم مرگ و زندگی دارد؛ او تأثیر تعاملات اجتماعی، همدلی و حتی طرد اجتماعی را بر روی مغز بررسی میکند.
دین برنت یک فصل کامل از کتاب را به عشق، شهوت، رابطه جنسی و حتی نحوه عشقبازی مغز اختصاص داده است؛ اینکه وقتی عاشق میشویم در مغز ما چه فعل و انفعالاتی رخ میدهد و چرا عشق باعث میشود عیبهای یک فرد را نبینیم. نویسنده در فصلهای دیگر کتاب «مغز سرخوش» به تأثیر شوخطبعی و خنده بر روی مغز، نیمه تاریک شادی و هیجانهای مختلف از قبیل شرم و گناه پرداخته است. او نشان میدهد شادی در سنین مختلف چگونه است و…