وقتی به عنوان روانشناس و مشاور روبروی مراجعان مینشینیم، صرفنظر از رویکرد درمانیمان، بخشی از زمان جلسات را صرف آموزش دادن به آنها درباره مشکلاتشان میکنیم. آموزشهای پایهای مانند ماهیت ذهن، انگیزه و احساسات، ترس و تردید و استرس و اضطراب، افسردگی، سوگ و سایر مشکلات و اختلالاتی که کم هم نیستند. به تبع این شناخت و بینش، مراجعان به تکنیکها یا مهارتها و رهنمودهایی نیاز دارند تا بتوانند با به کارگیری آنها در زندگی رومزه، بر مشکلات خود غلبه کنند. پس نمیتوان مسائلی مانند شناخت سوگیریهای فکری، لزوم ورزش و تحرک، بهداشت خواب، تغذیه مناسب، روابط سالم، زندگی هدفمند و معنادار و به طور کل ابعاد مختلف انسانی را در جلسات درمان نادیده گرفت.
این همان کتابی است که از لحاظ آموزش به مراجعان، به کمک رواندرمانگران میآید، چرا که زبان آن ساده، موجز و قابلفهم است، و البته کاملاً علمی و مبتنی بر پژوهش نوشته شده است. هر بخش آن به یک موضوع خاص مانند مقابله با خلق پایین، تردید به خود، استرس، ترس و... میپردازد و علاوه بر ارائه برخی بینشها، مهارتهایی را نیز در هر حیطه معرفی میکند.
اگر خلاصه بگوییم، این کتاب در زمره کتابهای خودیاری قرار میگیرد، و درمانگران، مراجعان، دانشجویان، و افراد عادی میتوانند آن را مطالعه کنند و تکنیکهای آن را در زندگی روزمره به کار بگیرند.