نرخ شیوع اتیسم همچنان رو به افزایش است. برخی برآوردها نشان میدهد که فراوانی آن 1 در 5000 نفر در سال 1975 به 1 در 50 نفر (پسر) د سال 2013 رسیده است و همچنان بهترین راه مقابله با آن تشخیص زود هنگام از طریق افزایش آگاهی عمومی نسبت به آن است. پروفسور یوتا فریث، مبدع نظریه ضعف انسجام مرکزی در اتیسم، آخرین دستاوردهای عصب-روانشناختی اتیسم را به زبان ساده و در قالب گزارشهای موردی، استعاره و تمثیل در کتاب معرفی اتیسم آورده است.
شاید تلاش مداوم خانم دایان (شخصیت فرضی کتاب) برای درک اتیسم در پسرش، نَقلی از زندگی خود نویسنده باشد. کتاب حاضر، به منزله درسنامه مختصر اتیسم است که نهتنها به متخصصان، کارشناسان بالینی و پژوهشگران پیشنهاد میشود، بلکه برای والدین نیز بسیار آموزنده است.
خانم پروفسور یوتا فریث، استاد بازنشسته روانشناسی رشدی در انستیتو علوم اعصاب شناختی در دانشگاه لندن و عضو آکادمی علوم و جامعه علوم پزشکی انگلستان است. وی شهرتش را مدیون تحقیقاتش روی اختلال پیوستار آتیسم است و از پایهگذاران تحقیقات روی سندرم آسپرگر در انگلستان محسوب میشود. نظریه ضعف انسجام مرکزی در اتیسم از آن اوست. بر اساس این نظریه، افراد اتیستیک جزئیات را بهتر از سایرین درک میکنند، اما در انسجام بخشیدن به اطلاعات حاصل از منابع مختلف، نارسایی دارند. همچنین مطالعاتش در زمینه تحول خواندن، هجیکردن و نارساخوانی بسیار تأثیرگذار بوده است.
او در سراسر زندگی حرفهایاش، رویکرد عصبشناختی به اختلالات عصبرشدی داشته است و همواره در پی کشف علل شناختی این اختلالات و ارتباط آنها با نشانههای رفتاری و سیستمهای مغزی بوده است.