ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½
- 145,000 تومان
- با تخفیف: 145,000 تومان
- 44,000 تومان
- با تخفیف: 44,000 تومان
- 90,000 تومان
- با تخفیف: 90,000 تومان
- 85,000 تومان
- با تخفیف: 85,000 تومان
توجه در عميقترين و سخيترين حالتش مي شود عشق. توجه يعني عشق. عشق هم يعني توجه. هر دو يك چيزند. سيمون وي مينويسد:«آدمهاي غمگين هيچ چيز از اين دنيا نميخواهند جز اينكه كسي پيدا شود و بهشان توجه كند.» فقط وقتي به آن «درجه ناب و كمياب سخاوت» ميرسيم كه توجه بيدريغ و بيچشمداشتمان را نثار كسي ميكنيم. به همين دليل وقتي از پدر و مادر يا عشق زندگيمان بيتوجهي ميبينيم، خيلي اذيت ميشويم چون بيمحلي و بيتوجهيشان را به بيعشقي تعبير ميكنيم.
در اين كتاب ميخواهم نشان دهم فلسفه رواقي در قرن بيست و يك چه شكليست. كوشيدهام توصيهها و آراء فيلسوفان رواقي را با پژوهشهاي روانكاوي درهم آميزم. البته اينكه به فلسفه رواقيِ كلاسيك ميپردازم به مذاق برخي از اصحاب آكادمي خوش نميآيد. فلسفه رواقي برايشان همچون اثري باستاني گرانبهاست ـــ و انگار بايد آن را مهروموم شده به كناري نهاد و فقط تماشايش كرد. اما فلسفه رواقي براي من مثل ابزار است ـــ كه هرچند گذر زمان بر كاركرد آن سايه انداختهــــ نهتنها همچنان سودمند است، كه در زندگيهاي مدرن خيلي هم به كار ميآيد. بهعلاوه، فكر نميكنم رواقيون باستان مخالفتي با «بهروزرسانيِ» آموزهها و تعاليمشان داشته باشند. سنكا اگر بود، خيلي استقبال ميكرد…
سخن را با شرح و بسط انواع مشكلاتي كه در معرضشان هستيم و ايضاً واكنشهاي معمولمان به آنها آغاز ميكنم. هر چند شمار بسياري از آدمها مأيوس، خشمگين، مضطرب، و حتي مغموم ميشوند، بازهم هستند كساني كه با مشكل خوب تا ميكنند. چطور از پس اين كار برميآيند؟ ما هم ميتوانيم از آنها بياموزيم؟
اين كتابها فلسفه را ساده نميكنند بلكه از ابهت هراسآور فلسفه ميكاهند.
خواننده ممكن است خواندن اين كتابها را به اميد يافتن پاسخهاي روشن آغاز كند: پاسخي براي مسئله تنهايياش، چرايي مرگ، منشا ملال و دلزدگي... اما انتظار اين كه كتابي يا كسي در چند صفحه يا فلان تعداد نكته به ما بگويد چطور زندگي كنيم و چگونه خوشبخت شويم، در واقع يك جور انكار مسئوليت شخصي انسان است. پاسخي قطعي و ابدي كه مناسب حال همه كس باشد وجود ندارد. كتابهايي كه چنين مدعاهايي دارند قطعا فريبكارند. كتابهاي اين مجموعه نسخه نميپيچند و سياههاي از اعمال نيك و بد پيش روي شما نميگذارند؛ بلكه ميخواهند به فهم بهتر زندگي و پرسشها و تجربههايمان كمك كنند، چراغي بيفروزند تا در اين اتاق تاريك زندگي و در لحظات دشوار، دركمان از پرسشهاي بيپايان انساني روشنتر شود، بدانيم فيلسوفان و حكيمان جهان به اين پرسشها چطور فكر كردهاند؛ تا با فهم دقيقتر رو ديدي بازتر بتوانيم در زندگيمان تصميم بگيريم، مسئوليت تصميممان را شجاعانه برعهده بگيريم و با عواقب تصميمهايمان آگاهانه روبهرو شويم.
هزاران سال است آدمهايي كه دور از بقيه زندگي كردهاند - راهباني كه بر قله كوه زيستهاند، تاركان دنيا، دريانوردان، چوپانان يا مكتشفان كه هميشه در سفرند به اين باور رسيدهاند كه كليد اسرار و كشف رموز زندگي در سكوت به دست ميآيد. نكته همينجاست. حسابي دريانوردي ميكنيد، اما در راه برگشت ممكن است بفهميد آنچه در پياش بودهايد در درون خودتان است.
بتهوون، همانطور كه همه ميدانند، آخر سر كاملا ناشنوا شد. اين تحول اصالتي عميق و روحي آزادمنش در وجودش پروراند. سمفوني نهم را فقط با صداهايي كه در سرش خانه كرده بود نوشت و رهبري كرد. در طول نخستين اجراي قطعه، پشت به جمعيت ايستاده بود تا اركستر را رهبري كند. وقتي اجرا تمام شد، بايد بر ميگشت تا ببيند حضار دارند كف ميزنند يا هو ميكنند. نه تنها تشويق ميكردند، بلكه اشتياق و هلهلهشان چنان اوج گرفته بود كه پليس وين را خبر كردند تا دوباره نظم و آرامش را برقرار كند.
اين كتابها فلسفه را ساده نميكنند بله از ابهت هراسآور فلسفه ميكاهند. خواننده ممكن است خواندن اين كتابها را به اميد يافتن پاسخهاي روشن آغاز كند: پاسخي براي مساله تنهايياش، چرايي مرگ، منشاء ملال و دلزدگي...
اما انتظار اينكه كتابي يا كسي در چند صفحه يا فلان تعداد نكته به ما بگويد چطور زندگي كنيم و چگونه خوشبخت شويم، درواقع يك جور انكار مسئوليت شخصي انسان است. پاسخي قطعي و ابدي كه مناسب حال همه كس باشد وجود ندارد. كتابهايي كه چنين مدعاهايي دارند قطعا فريبكارند. كتابهاي اين مجموعه نسخه نميپيچند و سياههاي از اعمال نيك و بد پيش روي شما نميگذارند؛ بلكه ميخواهند به فهم بهتر زندگي و پرسشها و تجربههايمان كمك كنند؛ چراغي بيفروزند تا در اين اتاق تاريك زندگي و در لحظات دشوار، در كمان از پرسشهاي بيپايان انساني روشنتر شود، بدانيم فيلسوفان و حكيمان جهان به اين پرسشها چطور فكر كردهاند؛ تا با فهم دقيقتر و ديدي بازتر بتوانيم در زندگيمان تصميم بگيريم، مسئوليت تصميممان را شجاعانه بر عهده بگيريم و با عواقب تصميمهايمان آگاهانه روبرو شويم.اين كتاب در برنامهي تلويزيوني كتابباز معرفي شده است.