چارلز دوهیگ نویسنده کتاب «قدرت عادت» و برنده جایز پولیتزر، در این کتاب برخلاف بیشتر کتابهای ارتباطی که بر متقاعدسازی متکیاند، تلاش کرده با تکیه بر دادهها، مطالعات روانشناختی و مصاحبههای متعدد، جنبههای روانی و عاطفی ارتباط را بررسی کرده و تکنیکهایی ارائه دهد که در زندگی شخصی و حرفهای خود میتوانیم از آنها بهرهمند شویم.
در این اثر خواندنی با پزشکانی همراه میشویم که باید با بیماران درباره روشهای معالجه مذاکرهکننده، جاسوسهایی که باید اعتماد سوژههای مورد نظرشان را جلب کنند، فضانوردانی که مجبورند به مدت شش ماه در یک قوطی حلبی کوچک به نام ایستگاه فضایی حضور یکدیگر را تحمل کنند و هیئتمنصفهای که موظفاند از طریق گفتوگو در مورد سرنوشت یک انسان تصمیم بگیرند. ما پای حرفهای یک مذاکرهکننده افبیآی مینشینیم که توانسته با هنر گفتوگوی مثالزدنیاش گروگانگیریها را ختم به خیر کند، یا پزشکی که در دوران همهگیری کرونا هزاران نفر از افراد ضدواکسن را متقاعد کرده تا واکسن بزنند.
این کتاب فقط در مورد بهبود مهارتهای ارتباطی نیست، بلکه به ما کمک میکند تا پویایی ارتباط انسانی را عمیقتر درک کنیم.
بهزعم مذاکرهکنندگان بزرگ جهان، مذاکره جنگ نیست؛ بلکه تبلور خلاقیت و ابتکار است.
در بطن هر گفتوگویی مذاکرهای خاموش جریان دارد که جایزه آن برنده شدن نیست؛ بلکه تشخیص این است که هر کدام از دو طرف گفتوگو چه میخواهند. شاید عوض کردن دیدگاه هزینه داشته باشد، هزینهای که باید از غرورمان بپردازیم؛ اما این معامله سودی هم دارد: عزت نفسی که از طریق انجام کار درست بهدست میآید.