حتما شما هم تجربۀ خلاقیت و نوآوریِ ناگهانی در آفرینشهای هنری، پژوهشهای علمی یا فعالیتهای حوزۀ کسبوکار یا حتی زندگی روزمره را داشتهاید. خیلی وقتها اما دریچۀ نورانیِ نوآوری و خلاقیت سریع به رویتان بسته شده است و حس کردهاید شادیِ حاصل از آن را از شما دزدیدهاند. بعد از خودتان پرسیدهاید این همه فیلسوف، کارآفرین، دانشمند و هنرمندی که میشناسیم مگر چهکار میکردهاند که تقریبا در سرتاسر زندگی خلاق و نوآور بودهاند؟
بیشتر کتابها و دورههای آموزشی در پاسخ به شما میگویند آموزشهای تخصصیِ عالیشان علت موفقیت آنها بوده و نیز پشتکار، سرسختی و البته نظم در زندگی و چیزهای دیگر.
(مگه اینطور نیست؟ یعنی آموزش و پشتکار و نظم مهم نیستند؟)
(معلومه که هستند و مگه میشه بدون آموختن ظرایف و قوانین یک قلمرو توی اون خلاق و نوآور بود؟! یا بدون نظم و پشتکار.)
(اتفاقا همهچی تاریکه. اگه روشن بود چرا باز هم بیشترمون در خلاقیت و نوآوری استمرار نداریم؟ به نظر میرسه باید دنبال این باشیم که بزرگان چهطور آموزشهای سخت رو تاب میآرن و پشتکارشون برای تمرین مهارتهای استخوانسوز از کجا میآد و قدرت نظمشون چهطور به دست میآد.)
کتابِ «داستان خلاقیت» سفری است طولانی میان آراء و اندیشههای فلاسفه، متخصصان علوم شناختی، علوم عصبپایه، زیستشناسان تکاملی، روانشناسان و ... و حتی عرفا و حکیمان اشراقی. سفری رنگارنگ که طی آن به شما میگوید چرا عاملِ اصلی استمرار خلاقیت و نوآوری و شادی حاصل از آن، سبک زندگی است و البته ما را با جزئیات این سبک از زندگی آشنا میکند.