فلسفه


تولیدکننده

بازه‌ی قیمت (تومان)

از

تا

مرتب‌سازی
تعداد تصاویر
غلط‌باوری (چه چیزهایی باعث می‌شود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند)
پیکاسو در ساحل (چطور در اتاقتان فیلسوف شوید)
  • همراه با تخفیف
  • 390,000 تومان
  • با تخفیف: 331,500 تومان
از هاها تا آها (فلسفیدن با لبخند)
  • همراه با تخفیف
  • 190,000 تومان
  • با تخفیف: 161,500 تومان
سیاره خدا
  • همراه با تخفیف
  • 195,000 تومان
  • با تخفیف: 165,750 تومان
خلاف زمان (درباره نوستالژی آرمان‌شهر و دیگر وارونگی‌های تاریخی)
  • همراه با تخفیف
تصادف (شانس آشوب و چرا هر کاری که انجام می‌دهیم مهم است)
  • همراه با تخفیف
مکالماتی دربارۀ گیاه‌خواری اخلاقی
  • همراه با تخفیف
  • 200,000 تومان
  • با تخفیف: 170,000 تومان
ساختن بهشت در جهنم
  • همراه با تخفیف
  • 440,000 تومان
  • با تخفیف: 374,000 تومان
فرزانه‌وار زیستن (مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چپن)
  • همراه با تخفیف
اخلاق هوش مصنوعی
  • همراه با تخفیف
  • 210,000 تومان
  • با تخفیف: 178,500 تومان
داستایوفسکی و نیچه (فلسفه تراژدی)
  • همراه با تخفیف
  • 275,000 تومان
  • با تخفیف: 233,750 تومان
علیه مزخرفات (هنر شکاک بودن در دنیای داده‌محور)
  • همراه با تخفیف

غلط‌باوری (چه چیزهایی باعث می‌شود افراد منطقی چیزهای غیرمنطقی را باور کنند)

  • 230,000 تومان

دانشمند برجسته علوم اجتماعی دن آریلی در کتاب غلط‌‌باوری استدلال می‌کند که برای درک جذابیت غیرمنطقی اطلاعات نادرست، ابتداء باید رفتار «غلط‌باوری» را درک کنیم، مسیری روان‌شناختی و اجتماعی که باعث می‌شود مردم به حقایق پذیرفته‌شده بی‌اعتماد شوند، به حقایق جایگزین توجه کنند و حتی نظریه‌های توطئه‌ای را بپذیرند. اطلاعات نادرست برای همه‌ی ما، خواه راست باشیم خواه چپ، جذابیت دارد و تنها با درک ریشه‌های روان‌شناختی آن می‌توانیم اثرات آن را کاهش دهیم. کتاب غلط‌باوری که بر اساس سال‌ها مطالعه و تجربه‌ی شخصی آریلی درباره‌ی اطلاعات نادرست نوشته شده است، تحلیلی جامع و روشنگرانه از محرک‌های روان‌شناختی آن است که باعث می‌شود افراد به اعتقادات غیرمنطقی محض روی آورند. آریلی با استفاده از نتایج آخرین پژوهش‌ها، عناصر کلیدی عاطفی، شناختی، شخصیتی، و اجتماعی را شناسایی می‌کند که مردم را به سمت اطلاعات نادرست و بی‌اعتمادی می‌کشاند، و نشان می‌دهد که چگونه در شرایط مناسب، هر کسی می‌تواند به نوعی غلط‌باور تبدیل شود. با وجود این، آریلی نیز امیدوار است که می‌توان بر غلط‌باوری غلبه کرد. هر چند هوش مصنوعی پیشرفته قادر است داستان‌های خبری جعلی متقاعدکننده‌ای در مقیاسی بی‌سابقه تولید کند، او نشان می‌دهد که آگاهی از این نیروها که غلط‌باوری را تغذیه می‌کنند، ما و جوامع‌مان را در برابر جذابیت آن مقاومتر می‌کند. مقابله با غلط‌باوری نیاز به استراتژی‌ای دارد که بر مبنای تعارض نباشد، بلکه بر پایه‌ی همدلی باشد. هر چه زودتر تشخیص دهیم که غلط‌باوری نوعی مشکل انسانی است، زودتر می‌توانیم خودمان راه‌حل آن شویم.

پیکاسو در ساحل (چطور در اتاقتان فیلسوف شوید)

  • 390,000 تومان

این کتاب به سبکی دلپذیر و جذاب نوشته شده است... کتاب باگینی به اندازه یک داستان جن و پری یا یک فیلم ترسناک تاثیرگذار و سرگرم‌کننده است... آزمون‌های فکری این کتاب برای تشویق افراد به استدلال ذهنی درباره مسائل مهم گزیده یا طراحی شده‌اند؛ نوعی استدلال که اغلب در بحث‌های عمومی امروزی وجود ندارد... شیوه‌ای از خردورزی توام با تخیل که گرچه آسان نیست، هم ضروری است و هم سرگم‌کننده.

از هاها تا آها (فلسفیدن با لبخند)

  • 190,000 تومان

کتابی که در دست‌تان است، قرار است شما را به‌شکلی متفاوت با سنت‌ها، مکاتب، مفاهیم و اندیشه‌مندان فلسفۀ جهان آشنا کند. این کتاب که برگرفته از چهار منبع به زبان انگلیسی است، برای کسانی نوشته شده که می‌خواهند مفاهیمِ بعضاً پیچیده و غامض فلسفی را به زبانی ساده و طنزآمیز درک کنند. با این‌همه، کتاب حاضر نظریه‌پردازی فلسفی نیست و خیلی ساده‌تر از این حرف‌هاست. حقیقتش را بخواهید، «جوک» و «فلسفه» کارکرد مشابهی دارند و طرز ساخت و نتیجۀ نهایی آن‌ها عین هم است. هر دو از یک طریق ذهن را دست می‌اندازند و از میل واحدی سرچشمه می‌گیرند؛ میل به اشکال‌تراشی در درک ما از کیفیت چیزها؛ میل به ایجاد اخلال در عوالم آشنا؛ میل به کشف حقایق پنهان و غالباً تلخ در باب زندگی. فلاسفه به این‌ها می‌گویند معانی عمیق، و اهل جوک آن‌ها را شوخی و لودگی می‌نامند؛ ولی درواقع هر دو یک چیز است. در این کتاب بسیار خواندنی و مبتکرانه، مفاهیم و نظریات فلسفی با جوک‌ها توضیح داده می‌شود: ابتدا جوکی را نقل می‌کنیم و بعد نشان می‌دهیم که بین این جوک و یک مفهوم فلسفی چه تناظر دقیقی وجود دارد.

سیاره خدا

  • 195,000 تومان

کتاب سیاره خدا درباره رابطه دو حوزه به ظاهر مستقل علم و دین است. به عبارت دقیق‌تر می‌خواهد بداند علم و دین به‌عنوان دو مرجعیت (Magisterum) شناخت ما از جهان، واقعا مستقل هستند؟ یا اینکه تداخل و تصادم آنها در طول تاریخ امری بدیهی بوده است؟ آیا این دو در کنار هم و در این حال مستقل، به شناخت ما از جهان یاری می‌رسانند؟ اوون گینگریچ اخترفیزیکدان برجسته و نویسنده این کتاب به‌دنبال یافتن پاسخی برای این سوالات است. روش او ارائه خلاصه‌ای از تاریخ علم با تمرکز بر سه متفکر بزرگ آن، یعنی کوپرنیک، داروین، هویل (اخترفیزیکدان معاصر) است. صحت یا سقم پاسخ‌های او موضوع دیگری است، اما مسیری که برای رسیدن به آنها طی می‌کند فوق‌العاده جذاب و پرهیجان است.

خلاف زمان (درباره نوستالژی آرمان‌شهر و دیگر وارونگی‌های تاریخی)

  • 194,000 تومان

خلاف زمان تأملی فلسفی درباره زمان، خاطره و فراموشی است و مفهوم مدرن نوستالژی را با نگاهی به فلسفه کلاسیک می‌کاود. دیه‌گو گاروچو، نویسنده این جستار بلند، در سفری که از یونان باستان آغاز می‌شود و در خیابان‌های شهرهای مدرن امروزی به پایان می‌رسد، ادراکِ انسانی از زمان، پیوند خاطره و اسطوره و تاریخ، معنای حسرت، وجوه سیاسی و اجتماعی یادآوری و فراموشی، سرگذشت و سیر تحول «نوستالژی»، و نسبت نوستالژی، آرمان‌شهر و شهر مدرن را بررسی می‌کند. گاروچو در خلاف زمان نشان می‌دهد آرمان‌شهری که بر پایه نوستالژی بنا شده رو به آینده‌ ندارد. گاهی حتی رو به گذشته هم ندارد و در واقع، تکرار همین چیزی است که اکنون داریم. او می‌کوشد دریچه‌ای برایمان بگشاید تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته و تاریخ را از منظری جدید ببینیم.

تصادف (شانس آشوب و چرا هر کاری که انجام می‌دهیم مهم است)

  • 395,000 تومان

زندگی خود را مانند یک نوار ویدیویی درنظر بگیرید. حال، تصور کنید می توانستید زندگی خود را به ابتدای آن برگردانید و سپس دکمه پخش را فشار دهید، آیا باز هم همه چیز یکسان می شد؟ یا حتی یک تماس تلفنی و یا رد کردن خروجی یک بزرگراه می توانست نه تنها زندگی خودتان، بلکه مسیر تاریخ را تغییر دهد؟ می‌خواهید بدانید نظریه آشوب چه پیامدهایی درباره زندگی بشر با خود به همراه دارد؟ برایان کلاس، دانشمند علوم اجتماعی در کتاب «تصادف»، به پدیده شانس، تصادف و آشوب می‌پردازد و نشان می دهد چگونه رویدادهای کوچک و تصادفی می‌توانند مسیر زندگی ما را کاملا منحرف کرده و همه چیز را تغییر دهند. به این ترتیب، ما می‌توانیم در آشوب، معنای جدیدی بیابیم و بیاموزیم که ما، و هر چیزی که در اطرافمان است، همه تصادف‌هایی هستیم که از دل جهانی رام‌نشدنی بیرون آمده‌ایم. کلاس با هدف خرافه زدایی، نسخه ای که اغلب مردم از واقعیت می شناسند را زیر سوال می برد و مهم‌ترین ادعای کتاب‌های خودیاری با عنوان افسانه فردگرایی را از هم می‌پاشاند. کلاس در این کتاب به ما نشان می دهد که ما آگاهانه حقیقت گیج‌کننده‌ای را نادیده می‌گیریم: تنها با چند تغییر کوچک، تصادفی و به ظاهر بی‌اهمیت، نه تنها زندگی ما، بلکه زندگی میلیون‌ها نفر و جوامع ما تغییر می‌کنند. نویسنده در این کتاب دیدگاه کاملا بدیعی از واقعیت را به تصویر می کشد و نشان می دهد جهان ما چگونه با برهم کنش های عجیب و رویدادهای به ظاهر تصادفی هدایت می شود. او در این کتاب به پرسش های ژرف زیادی پاسخ می دهد از جمله این که چگونه تعطیلات یک زوج باعث مرگ صد هزار نفر شد؟ چگونه یک تصادف کوچک در یک آکواریوم، سی میلیون نفر را از گرسنگی نجات داد؟ آیا تصمیم ما برای 5 دقیقه دیرتر بیدار شدن در صبح، می تواند کاملا آینده زندگی ما را دگرگون سازد؟ آیا تکامل انسان‌ها اجتناب‌ناپذیر بوده است، یا ما صرفاً محصول یک سری حوادث عجیب و غریب هستیم؟ چگونه با این که عملاً روی هیچ چیزی در این جهان کنترل نداریم اما روی همه چیز تأثیر می‌گذاریم؟ برایان کلاس در کتاب تصادف به عنوان یک مطالعه میان رشته ای برجسته با تلفیق حوزه های علوم اجتماعی، نظریه آشوب، تاریخ، زیست‌شناسی تکاملی و فلسفه، دیدگاهی بدیع و درخشان به چگونگی کارکرد جهان و چرایی وقوع اتفاقات ارائه می‌دهد. این کتاب از سوی ویراستاران به عنوان بهترین کتاب سال 2024 انتخاب شده است.

مکالماتی دربارۀ گیاه‌خواری اخلاقی

  • 200,000 تومان

هر سال 74 میلیارد حیوان، بعد از تحمل عمری پر محنت، در صنایع دام و طیور و شیلات سراسر جهان سلاخی می‌شوند. آیا خرید محصولات این صنایع نادرست است؟ در این کتاب دو دانشجو طی چهار روز دربارۀ این سؤال بحث می‌کنند. یکی از آن‌ها گوشتخوار است و دیگری گیاهخوار. در گفتگوی آنها این موضوعات طرح می‌شود: هوش چه ربطی به بدیِ درد دارد؟ آیا مصرف‌کننده در قبال عملکرد این صنایع مسئول است؟ تصمیم‌های فردی چطور بر صنایع تأثیر می‌گذارد؟ آیا چنین زندگی پررنجی در دامداری‌های صنعتی برای حیوانات بهتر از آن است که اصلاً وجود نمی‌داشتند؟ آیا گوشتخواری طبیعی است؟ آیا اخلاق از موجوداتی که درکی از اخلاق ندارند حمایت می‌کند؟ آیا اخلاق از موجوداتی که عضو جامعه نیستند حمایت می‌کند؟ آیا فقط انسان روح دارد؟ آیا سطح آگاهی موجودات متفاوت است؟ چرا دیدگاه‌های افراطی در حمایت از حیوانات جنون‌آمیز به نظر می‌آیند؟ نقش همدلی در قضاوت اخلاقی چیست؟

ساختن بهشت در جهنم

  • 440,000 تومان

ربکا سولنیت در کتاب «ساختن بهشت در جهنم»، به بررسی عمیق پنج فاجعه از زلزلۀ 1906 در سانفرانسیسکو تا توفان و سیل در نیواورلئان در نودونه سال بعد می‌پردازد. سولنیت در لابه‌لای کتاب سراغ فجایع مختلفی رفته است که از میان‌ آنها می‌توان نمونه‌های ویژه‌ای را بیرون کشید؛ ازجمله فاجعۀ بمباران هوایی بلیتز لندن، زلزله در چین و آرژانتین، فاجعۀ هسته‌ای چرنوبیل، موج گرمای شدید شیکاگو در سال 1995، زلزلۀ ماناگوئه در نیکاراگوئه که به سرنگونی رژیم کمک کرد، اپیدمی آبله در نیویورک و فوران آتشفشان در ایسلند و... . همۀ این فجایع و بلایای طبیعی - با ذکر این تعبیر دیوید هاروی که «هیچ‌چیز طبیعی در هیچ فاجعۀ طبیعی وجود ندارد» - حاوی نیروی رهایی‌بخش و زندگی‌ساز مردمی است که در جهنم ساخته و پرداختۀ قدرت و ثروت، برای نجات جان‌ها و زندگی‌های بسیاری کوشیدند و دستاوردهای بزرگی را ارمغان آوردند. این کتاب دربارۀ امید در تاریکی است، دربارۀ الزام بازگشت به نیروی مردم و فهم این نکته که اگر این مردم در فجایع بزرگ کاری کردند که بهشت در جهنم پدید آمده، به این دلیل است که در تعلیق نظم قانون و شکست اکثر نظام‌ها، ما آزاد هستیم که به گونه‌ای دیگر زندگی و رفتار کنیم و روایت غالب رسانه‌ها و صاحبان قدرت و سرمایه را پس رانده و روایت درست و دقیق خودمان را ارئه دهیم؛ از چگونگی ساختن بهشت در جهنم.

فرزانه‌وار زیستن (مقدمه‌ای بر فلسفه باستانی چپن)

  • 350,000 تومان

در زندگی انسان سه راه وجود دارد: راه اول از اندیشه می‌گذرد. این والاترین راه است. راه دوم از تقلید می‌گذرد. این آسان‌ترین راه است. راه سوم از تجربه می‌گذرد. این تلخ‌ترین راه است. چین یکی از خاستگاه‌های پُراهمیت تمدن جهان است و از لحاظ فکری به‌ویژه، از نظر حکمت زندگی در سیر فلسفه همواره از آن با احترام یاد می‌شود. دکتر برایان دبلیو وَن نوردن (متولد 1962)، پژوهشگر و مترجم و استاد شناخته‌شدۀ فلسفه و فرهنگ چین باستان در ایالات متحده، در کتاب حاضر به‌صورتی بسیار فشرده اما جذاب و روشن شرحی از آموزه‌های اصلی چین در دورۀ باستان را به‌همراه شناخت واژگان اساسی در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

اخلاق هوش مصنوعی

  • 210,000 تومان

آیا هوش مصنوعی در حال حاضر فقط یک ابزار است، یا به آرامی ولی به‌طور حتم ارباب ما خواهد شد؟ این امر اگر ترسناک نباشد، شاید به احساس ناراحتی یا ناامیدی منجر شود. داروین و فروید باورهایمان در مورد استثنایی بودنمان، احساساتمان در مورد برتری‌مان، و خیالاتمان در مورد کنترل‌گری را به زیر کشیدند؛ و حالا به نظر می‌رسد هوش مصنوعی بر تصور انسان از خودش ضربه دیگری می‌زند. با وجود هوش مصنوعی، چه چیزی به‌عنوان ویژگی ممتاز برایمان باقی می‌ماند؟ ما چه هستیم؟ آیا فقط ماشینیم، ماشین‌هایی پَست با بی‌شمار ایراد؟ آیا برده ماشین‌ها خواهیم شد یا، حتی بدتر، صرفا منابع انرژی برای آنان؟

داستایوفسکی و نیچه (فلسفه تراژدی)

  • 275,000 تومان

اما امروزه همۀ انسان‌های کوچک ترحم را فضیلت می‌‏نامند: آنها برای بداقبالی بزرگ، زشتی بزرگ، ناکامی بزرگ، احترامی قائل نیستند! این واپسین سخن فلسفۀ تراژدی است؛ نه برای انتقال همۀ هراس‌‏های زندگی به قلمرو چیزدرخود، بیرون از مرزهای احکام ترکیبیِ پیشینی، بلکه برای احترام به آنها! آیا پوزیتیویسم یا ایده‌آلیسم می‌‏توانند از این رهگذر پاسخی به «زشتی» بدهند؟ وقتی نیکلای گوگول دستنویس‌‏های جلد دوم نفوس مرده را سوزاند مجنونش خواندند؛ وگرنه محال بود ایده‌آل‌‏ها را نجات داد. اما گوگول وقتی دستنویس قیمتی‌‏اش را سوزاند بیشتر حق داشت تا وقتی که آن را نوشت. این چیزی است که ایده‌آلیست‌‏ها هرگز در برابرش مدارا نخواهند کرد؛ آنها به «آثار گوگول» نیاز دارند، ولی کاری به خودِ گوگول، به «بداقبالی بزرگ، زشتی بزرگ و ناکامی بزرگ» او ندارند. پس بگذار قلمروی فلسفه را تا ابد ترک گویند!

علیه مزخرفات (هنر شکاک بودن در دنیای داده‌محور)

  • 325,000 تومان

سیل مزخرفات جهان را فراگرفته و ما در حال غرق شدن در آن هستیم: سیاست‌مداران در قیدوبند حقایق نیستند؛ جهت‌گیری علم را مطالب چاپ‌شده در مطبوعات تعیین می‌کنند؛ استارتاپ‌ها به مزخرفات لباس هنر فاخر می‌پوشانند و دانشگاه‌ها به‌جای پاسداشت تفکر تحلیلی و انتقادی، مزخرفات را ارج می‌نهند. مزخرفات سنتی ادعاهایی گزاف با ظاهری فریبنده بودند و می‌شد آنها را به‌سادگی تشخیص داد؛ اما ویژگی مزخرفات نوین چیست و چگونه می‌توانیم آنها را تشخیص دهیم؟ کارل برگستروم و جِوین وست مزخرفات نوین را ادعاهایی می‌دانند که با زبان علمی و با استفاده از آمار و ارقام ظاهراً دقیق ارائه می‌شوند، اما در واقع ادعاهایی بی‌محتوا و تناقض‌آلودند. ما در برابر این ادعاها مرعوب می‌شویم و سپر می‌اندازیم و احساس می‌کنیم آن‌قدر متخصص نیستیم که بتوانیم دربارۀ صحت‌وسقم آنها بیندیشیم و تحقیق کنیم. نویسندگان این کتاب معتقدند که لزومی ندارد مثلاً متخصص زیست‌شناسی، اقتصاد یا آمار و داده‌کاوی باشیم تا بتوانیم از خطاهای این مزخرفات سر دربیاوریم. آنها در این کتاب، با مثال‌های متعددی از علوم پایه و پزشکی، شیوه‌های متنوع سوءاستفاده از زبان علم را آشکار می‌کنند و، با آموزش مبانی استدلال‌ورزی درست و نحوۀ جست‌وجوی اطلاعات برای ارزیابی ادعاهای علمی، راهنمایی جامع برای تشخیص علم از شبه‌علم را فراهم می‌آورند.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  صفحه‌ی 1