دوران سختی را سپری میکنیم، رساتهها ما را احاطه کرده و از طرف دیگر با عاداتی ذهنی طرف هستیم که همه دست به دست هم داده و خودآگاهی ما را پر از افکار منفی و تهدیدآمیز درباره زندگی کرده است. این اثر با معرفی مفهومی به نام حیرت با این جریان مقابله میکند و سعی در متعادل کردن خودآگاهی انسان دارد؛ اما حیرت چیست؟
وقتی منظرهای شگفتانگیز را میبینید یا اولین قدمهای کودکی را تماشا میکنید، زمانی که همراه با جمعیت یکپارچه آواز میخوانید و در حین خیرهشدن به آثار هنری چند صد ساله احساس شگفتی میکنید، حسی که در قالب کلمات نمیگنجد؛ این حس حیرت نام دارد..
تا پانزده سال پیش علمی به نام حیرت وجود نداشت. داکر کلتنر، نویسنده پرفروش و استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا در کتاب «حیرت» تحقیقی ریشهای و عمیقا شخصی درباره این علم جدید ارائه میکند. کلتنر مینویسد: «دراین کاوش به دنبال پاسخی برای این سوال دیرینه هستیم که دهها هزارسال است انسان به طرق مختلف آن را مطرح کرده است: چطور میتوان به یک زندگی خوب دست یافت؟ یعنی همان زندگی که در آن به احساس شادی، ارزشمند بودن، تعلق به یک جمع و همچنین به معنا دست یابیم، همان زندگی که در آن انسان و محیط طبیعی هردو به تعالی برسند؟ بیست سال است که شادی را آموزش میدهم و یک جواب برای آن دارم: حیرت را پیدا کنید».
حیرت استدلال ما را دقیقتر و ما را به سمت ایدههای بزرگ و بینشهای جدید هدایت میکند؛ واکنش التهابی سیستم ایمنی را فرو مینشاند و بدن ما را تقویت میکند. این حیرت است که ما را به انجام اقداماتی برمیانگیزد که برای محیطزیست و اجتماع مفید است.حیرت الهامبخش خلق هنر، موسیقی و مذهب است.
در این کتاب میآموزید که همهجا میتوان حیرت را پیدا کرد. به این علت که انجام این کار نه به پول نیاز دارد و نه حتی به صرف مدت زمان طولانی؛ صرفا چند دقیقه در طول روز برای آن کافی است. به این خاطر که همه ما، صرفنظر از پیشینهمان، میتوانیم مسیری معنادار به سمت حیرت پیدا کنیم.
با خواندن این کتاب به حیرتهای بیشتری دست مییابید. به قول آدام گرانت، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز «ما در زندگی خود به حیرتهای بیشتری نیاز داریم وداکر کلتنر کتابی نوشته است که دقیقا نشان میدهد کجا آن را پیدا کنیم.»