بهزاد عشقی


تولیدکننده

بازه‌ی قیمت (تومان)

از

تا

مرتب‌سازی
تعداد تصاویر
عشق سال‌های فیلم فارسی و نوزایی سینمای ایران
  • 38,500 تومان
  • با تخفیف: 38,500 تومان
کهن‌الگوهای سینمای ایران
  • 25,000 تومان
  • با تخفیف: 25,000 تومان
3 فیلم‌ساز عصر نوزایی سینمای ایران (داود ملاپور مسعود کیمیایی داریوش مهرجویی)

عشق سال‌های فیلم فارسی و نوزایی سینمای ایران

  • 38,500 تومان

در این کتاب نوزایی سینمای ایران از بطن سینمای فیلم فارسی و برآمدن فیلم‌سازان تاریخ‌سازی چون مسعود کیمیایی و داریوش مهرجویی و دیگران، با نگاهی جامعه‌شناختی مورد واکاوی قرار می‌گیرد. شخصیت‌های ماندگار و اقتباس ادبی، سینمای خیابانی و ناتورالیسم ایرانی، شیدایی و عقلانیت مدرن و سینمای پرویز کیمیاوی، سیاست حذف و بازی کی بود کی بود من نبودم، ستاره مرده است و دیگر نمی‌میرد، از کیارستمی استالین نسازیم، دروغ‌خوانی و تاریخ، ارجاع‌های فرهادی و گفتگوهای بینامتنی و… از جمله مباحثی است که در این کتاب طرح می‌شود. ما این داستان را از واپسین سال‌های دهه چهل شروع می‌کنیم و تا به امروز می‌رسیم که سینمای هنری ایران به مهم‌ترین سفیر فرهنگی این سرزمین در محافل جهانی بدل گشته است.

کهن‌الگوهای سینمای ایران

  • 25,000 تومان

تاریخ سینمای ایران به تعبیری تاریخ تیپ‌های تکرارشونده‌ای است که در فیلم‌های مختلف تکثیر می‌شوند و معمولا متاثر از تحولات اجتماعی تغییر چهره می‌دهند و در مواردی نیز از قطب مثبت داستان به قطب منفی می‌کوچند. از دید یونگ، کهن‌الگوها تمایل کلی ذهن برای تولید اندیشه‌های مشابه و یکسان است، گنجینه‌ای از سنت‌های دیرینه است که در ناخودآگاه جمعی هر ملتی جمع می‌شود و در قالب تصاویر و انگاره‌ها و چهره‌های مثالی به جلوه درمی‌آید. کهن‌الگوها قدرت و مانایی بسیاری دارند و سرشار از معانی متنوع‌اند و بر کنش‌های جمعی افراد تأثیر می‌گذارند. این الگوها گاهی در اشکال نقاشی و معماری و صنایع‌دستی، گاهی در شکل ریاضی و هندسی، گاهی هم در قالب چهره‌هایی همچون، پیردانا، سایه، مادر، مکار، زن اهریمنی، موعود، و بسیاری دیگر، پدیدار می‌شوند. چهره‌هایی که ریشه در باورهای دیرینه اقوام دارند و قرون و اعصار را در می‌نوردند و با زمان کنونی وارد مکالمه می‌شوند و تاحدود زیادی بر باورهای امروزی تأثیر می‌گذارند. به این اعتبار از گذشته گریزی نیست، و چه بخواهیم و چه نخواهیم، از الگوهای کهن میراث می‌بریم و آن را در شکل‌های جدیدتر باز تولید می‌کنیم. با این مقدمه به سراغ تیپ‌های تکرارشونده در سینمای ایران می‌رویم و این داستان را نخست با تیپ قهرمان آغاز می‌کنیم.

3 فیلم‌ساز عصر نوزایی سینمای ایران (داود ملاپور مسعود کیمیایی داریوش مهرجویی)

  • 15,000 تومان

داود ملاپور، مسعود کیمیایی و داریوش مهرجویی، به عنوان سه سفیر شاخص عصر نوزایی سیمنای ایران، یکی از درخشان‌ترین اعصار فیلم‌سازی ایران را، شکل دادند. دهه 57 - 1347، عصر زرین سینمای ایران است. در این دهه فیلم‌سازان فرهیخته‌ای به میدان آمدند و آثار ماندگاری در چرخه تولید قرار گرفتند که باعث آبرو و اعتبار فرهنگی سینمای ایران شد. حتی تحولات سینمای ایران در سال‌های پس از انقلاب و توفیق این سینما در عرصه‌های جهانی تا حدود زیادی مرهون تحولاتی است که در این دهه اتفاق افتاده است. در واقع بهترین فیلم‌های دهه نخست پس از انقلاب، اغلب ساخته فیلم‌سازانی بود که در این دوره شکل گرفته بودند. بنابراین نقش تاریخ‌ساز فیلم‌سازانی چون داود ملاپور، مسعود کیمیایی و داریوش مهرجویی در شکل‌گیری سینمای نوین ایران هرگز فراموش نخواهد شد.

صفحه‌ی 1