همه ما دوران مدرسه را مثل هم گذراندهايم و تعريفمان از يادگيري برگرفته از همان روش قديمي و سنتي آموزشي، آن هم در فضايي غير واقعي است. عمدتاً فرزندانمان را به عملكرد بيشتر و جديتر در قالب برنامههاي آموزشي مكمل و فعاليتهاي فوق برنامه آموزشي مدرسه، ترغيب يا حتي وادار ميكنيم.
بيشتر اوقات اگر به مهارت خاصي علاقهمند باشند به آنها اجازه نميدهيم كه پرداختن و يادگيري آن مهارت را با اولويت بيشتري از مطالب درسي دنبال كنند. تقريبا همه ما با اين عبارت امري آشناييم. “اول درس!!” اما شايد محصول همين دو كلمه، خيل عظيم فارغ التحصيلان فاقد مهارتي است كه تبديل به پديدهاي تاسفبار بنام “بيكاران تحصيل كرده” شده است.
افرادي كه تاكيد به اولويت اغراق شده درس نسبت به مهارت مانع از اين شده است كه به تواناييها و استعدادهاي خود پي ببرند و مهارتهاي كاربردي را بياموزند و خود را صرفا محدود به برنامه و فضاي رسمي و سنتي مدرسه نكنند.
نويسنده كتاب با جمع آوري تجربيات افراد موفق كه فراتر از مدرسه و دانشگاه قدم برداشتهاند، به تفصيل به واژه بيش يادگيري پرداخته است. به تعريف وي بيش يادگيري عبارتست از تلاش براي آموختن كاربرديِ مهارت يا دانشي خاص در زماني كوتاه با استفاده از استراتژيهاي خاص.
اين كتاب به شما كمك ميكند تا در وهله اول به تواناييهايتان ايمان بياوريد و به سمت آنچه تا كنون برايتان غير ممكن مينمود، قدم برداريد.
هر زمان كه اراده كنيد ميتوانيد براي يادگيري مهارتي خاص و كاربردي اقدام كنيد اما قبل از آغاز اين كار، كتاب را مطالعه كنيد تا حساب شده و طبق اصولي معين، قدم برداريد.
شايد مطالب موجود در اين كتاب بيش از هر جامعهاي، براي ما ايرانيان خصوصاً در اين برهه از زمان، كاربردي باشد. چرا كه ميتوانيم با تسلط بر مهارتي خاص، سهم قابل توجهي از بازار پر تنش و رقابتي امروز را از آن خود كنيم و كسب و كار خود را رونق دهيم.