کتاب «نارسیسزم و ناخوشنودیهای آن»، با تلفیق پژوهشهای جدید و معاصر با نظریهی روان کاوی، به بالینگران راهبردهایی را، برای پرداختن به موقعیتهای پیچیدهای که در درمان بیماران دچار اختلال شخصیت نارسیستی رخ میدهند، ارایه میدهد. با توجه به ماهیت چند شکلی اختلال شخصیت نارسیستی، خود تعریف کردن نارسیسزم هم میتواند کاری دشوار باشد، و در این کتاب به پیچیدگیهای تشخیصی در زمینهی این پدیده پرداخت شده است. این کتاب راهنما، به جای این که بالینگر و بیمار را ملزم به پیروی سخت و سفت از روشهایی بر مبنای دستورعمل و دستنامهی درمان کند، روی کردهای روان کاوانه و روان درمانگرانهی متعددی را برای سازگار کردن درمان با بیمار ارایه میدهد.
فصلی از کتاب دربارهی جنبههای فرهنگی نارسیسزم است و به ارتباط بین زندگی در زمانهی اینترنت و رسانههای اجتماعی با پدیدهی نارسیسزم میپردازد. در بخشهای دیگر کتاب، فازغ از انواع عرصهها و شرایطی که در درمان آن انجام میشود
-روان کاوی، روان درمانی، دارو درمانی، بیمارستان پاره وقت یا شرایط بستری - روی کردهای فراوانی را برای درمان گروههای مختلف بیماران، با تنوع و چالشهای خاص خود، ارایه میدهد.
گابارد و کریسپ این کتاب را طوری نوشتهناد که میتواند مخاطبان متنوعی داشته باشد، و خوانندگان فرهیختهی غیر متخصص، دانشگاهیان، و روان درمانگران میتوانند از آن بهره ببرند. سبک نگارش این کتاب میتواند به مثابه الگویی برای تمام تکنگارهای بالینی مورد استفاده قرار بگیرد. در این کتاب، مفاهیم و موضوعات نظری مرتبط با نارسیسزم در کنار جنبههای کاربردی و درمانی ارایه شده؛ و با ذکر نمونههای بالینی باارزش، به بالینگران کمک میشود تا با در نظرگرفتن تنوع فراوان بیماران و چالشهای ذاتی کار با آنان، بتوانند در درمان هر بیمار به جنبههای یکتا و منحصربه فرداو توجه کنند و به اصطلاح«قبای درمان را بر قامت بیمار بدوزند.»