بیشتر ما خودمان را دستکار در نظر میگیریم، اما، همگیمان دست به دغلکاری می زنیم. در هر جایی رفتارهای عاری از اخلاق هست: از مراکز حکومتی گرفته تا بورس، از کلاس درس گرفته تا کارخانه. هیچ یک از ما در مصونیت نیستیم، خواه دروغی مصلحتآمیز بگوییم تا دردسری را رفع و رجوع کنیم خواه در صورت هزینهها «یک کوچولو» دست ببریم تا منفعتی کسب کنیم.
در پشت پرده ریاکاری میبینیم که دغل کاری بر خلاف تصور معمول بر پایه رفتار خردمندانه هزینه ـ فایده نیست. به واقع نیروهای نابخردانهای که به شمار نمیآوریم، اغلب بر رفتار اخلاقی یا غیر اخلاقی ما حکم میرانند. آریلی نشان میدهد که چرا گفتن بعضی دروغها سادهتر است، چه چیزی ما را در کارهای تجاری و سیاسی به ریاکاری سوق میدهد، رفتارهایی که هم به عمدند و هم به سهو.
آریلی نمونههای فردی و سازمانی متعددی را به ما نشان میدهد، تا ببینیم رفتار غیراخلاقی چگونه بر همه ما تاثیر می گذارد، و از آن جالبتر حتی هنگامی که خودمان در جایگاه رفیع معیارهای اخلاقی تصور میکنیم، عملا بازیگر پرجنب و جوش صحنه ریاکاری هستیم. اما پایان شب سیه سپید است.
خواهیم دید که چه کنیم تا درستکار بمانیم، و با چه ترفندهایی خودمان را از شر دغلکاری دور نگه داریم. دن آریلی در پشت پرده ریاکاری شیوه نگریستن ما به خودمان، کارهایمان، و نیز دیگران را دگرگون میسازد.این کتاب در بخش بوی کاغذ در سایت متمم معرفی شده است.