در این کتاب میخوانیم که تغییر در بیشتر مواقع تدریجی است و «سقلمه»ها و تلنگرها موجب تغییر میشوند. نویسنده در کتاب «تغییر چگونه اتفاق میافتد» بررسی میکند که چه نوع سقلمههایی موثر هستند و نشان میدهد که چرا سقلمهها گاهی جای خود را به ممنوعیتها و دستورات میدهند. سانستاین (کسآر. سانستین)، یکی از نویسندگان کتاب پرفروش «سقلمه»، در کتاب حاضر بر نقش حیاتی هنجارهای اجتماعی و فروپاشی مکرر آنها تمرکز دارد. وقتی هنجارها مردم را به سکوت وادار میکنند، وضعیت نامطلوب موجود میتواند ادامه یابد تا این که روزی کسی هنجاری را به چالش بکشد...
تغییر گاهی میتواند سریع باشد، مردم به برخی از هنجارها (تابوها) تنها به این دلیل پایبند هستند که فکر میکنند دیگران آنها را باور دارند اما زمانی متوجه میشوند که واقعیت اینگونه نیست، تغییر میتواند به سرعت اتفاق بیفتد. به عنوان مثال مردان عربستانی مشکلی با کار کردن زنانشان نداشتند اما فکر میکردند همسالانشان اینطور فکر نمیکنند. فکر میکردند همهی اجتماع کار کردن زنان را مایهی شرم میدانند... و به این دلیل، حتی جسارت ابراز آن را در جمعهای دوستانه نداشتند...اما فهمیدند که این گونه نیست...فهمیدند که اینگونه نبود...فهمیدند که این تفکر یک تابوی قدیمی بود که وقت درهم شکستناش رسیده است... و اینگونه است که آشکار کردن هنجارهای پنهان میتواند منجر به تغییر سریع شود. اما البته که همهی تغییرات برای ما مطلوب نیستند؛ مثلا انتخاب ترامپ، نوعی هنجارآفرینی عجیب بود!
تغییرات اجتماعی چگونه رخ میدهند؟ جنبشهای اجتماعی چه زمانی اوج میگیرند؟ اگر شما نیز قصد دارید دربارهی سازوکارهای تغییرات اجتماعی در زمینههای مختلف بدانید، این کتاب مناسب شماست.