غریزه جنسی و لذت شهوانی از نیرومندترین تمایلاتی است که براساس مشیت حکیمانه الهی در نهاد بشر گذاشته شده و رمز سلامت و تداوم زندگی انسان است. پاسخگویی به این غریزه و چگونگی ارضای آن، هم از مسائل مهمی است که از دیرباز، ذهنهای اندیشمندان را به خود مشغولکرده است.
از نخستین دلایل تشکیل خانواده و شاید مهمترین آنها نیز ارضای نیاز جنسی زن و مرد است و همسران از آغاز پیمان زناشویی تا پایان آن، به ارتباط جنسی با یکدیگر نیازمند هستند. در واقع، فعالیت جنسی بخش مهمی از زندگی زناشویی است که عامل پدیدآمدن بسیاری از انگیزهها، تحرکها و رفتارهای دیگر خواهد بود. همچنین روابط جنسی رضایتبخش میان همسران علاوه بر آثار مثبت فردی، بقاء و آرامش خانواده و پرورش فرزندان و همچنین پیشگیری از بسیاری از انحرافات در جامعه را درپیخواهد داشت. از اینرو ارضای صحیح نیاز جنسی همسر از وظایف مهم همسران در محیط خانواده است. بههمین منظور نظریهپردازان برنامههایی را با هدف کمکرسانی به تأمین رضایت همسران مطرح کردهاند که بهکارگیری این برنامهها به رضایت جنسی همسران کمک شایانی خواهدکرد.
جامعنبودن تحقیقات صورتگرفته و اسلامینبودن برخی از پژوهشهای نظری در اینباره نشان میدهد که باید تحقیق جامعی درباره رضایت جنسی همسران صورت گیرد. در اثر حاضر بعد از اشاره به کلیات، عوامل، موانع و آثار رضایت جنسی همسران بهصورت مفصل و جامع بررسی شده است.