ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½-ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½
- 65,000 تومان
- با تخفیف: 65,000 تومان
- 65,000 تومان
- با تخفیف: 65,000 تومان
- 95,000 تومان
- با تخفیف: 95,000 تومان
- 50,000 تومان
- با تخفیف: 50,000 تومان
- 195,000 تومان
- با تخفیف: 195,000 تومان
مجموعهي پيش رو حاوي 7 قطعه موسيقي از استاد نورعلي الهي (1353-1274) فيلسوف، قاضي و موسيقيدان برجستهي ايراني است. اين مجموعه اولين بار به همت موزه متروپوليتن نيويورك، در سال 2019 ميلادي منتشر شد، سپس توسط موسسه فرهنگي هنري ماهور باز نشر شده است.
قطعه اول «شين طرز در سوئيت نكيسا و باربد» نام دارد. نكيسا و باربد از موسيقيدانان دورهي ساساني بودند كه به روايتي رابطهي روحي عميقي بين ايشان برقرار بود. اين قطعه در كوك طرز اجرا شده است. تكنيك نواختن شر در شين طرز ابهت و شكوه خاصي دارد.
قطعه دوم «شيخ امير تركي» است. خواننده، يكي از علاقهمندان استاد الهي است. اشعار اين قطعه به حضرت قوشچياوغلي از مشاهير ترك اهل حق تعلق دارد.
قطعه سوم «بداههپردازي» نامگذاري شده است. غالب بداههپردازي در دستگاه چپي (يكي از دستگاههاي رديف موسيقي استاد الهي) اجرا شده است. اين آهنگ با تنبور پنجسيمي كه از ابدعات استاد الهي است نواخته شدهاست.
قطعه چهارم «شيخ اميري استاد الهي» نام دارد. شيخ اميري، در رديف استاد الهي حاوي 18 قطعه است كه يكي از آنها به نام استاد الهي است. اين آهنگ كه با تنبور سهسيمي نواخته شده، شنونده را به درون خود متوجه ميكند تا در پي يافت حقيقت باشد و آنگاه توجهاش را به «او» معطوف سازد.
«سوئيت ذكرها» قطعه پنجم اين مجموعه بوده و چهار ذكر با اجراي استاد الهي در اين قطعه آمده است. اين قطعه در دهه 40 شمسي و در تهران، منزل استاد الهي ضبط شده است.
قطعه ششم «خان اميري در سوئيت جلوشاهي» نامگذاري شده است. جلوشاهي نام دستگاهي در رديف استاد الهيست كه حاوي چند گوشه بوده و گوشهي خان اميري از دستگاه جلوشاهي در اين قطعه اجرا شده است. بداههپردازي از مشخصات موسيقي استاد الهي به شمار ميآيد كه با آن روح را به اهتزاز درميآورد.
قطعه هفتم، سوئيت پاكتكي است. نام ديگر اين قطعه «پاي كوبي» است و اشاره به ضربه زدن پا بر زمين در رقصي به اين نام دارد. اين آهنگ سابقا با دوزله يا سورنا نواخته ميشده اما استاد الهي آن را با تنبور اجرا كرد و بخشي از رپرتوار موسيقي او به حساب ميآيد. نواختن اين قطعه با تنبور، نيازمند مهارت، قدرت و سرعت در نوازندگي است كه استاد الهي در آن به معني واقعي كلمه استاد است.
مجموعهي پيشرو حاوي 6 قطعه موسيقي از استاد نورعلي الهي (1274- 1353) فيلسوف، قاضي و موسيقيدان برجستهي ايراني است. اين مجموعه اولينبار به همت موزهي متروپوليتن نيويورك در سال 2019 ميلادي منتشر شد، سپس توسط موسسه فرهنگي- هنري ماهور بازنشر شده است.
قطعهي اول «سما» نام دارد و با تنبور پنجسيمي، كه از ابداعات استاد الهي است، در دههي 30 سشمسي اجرا و ضبط شده است. در آخر اشعار زير به كردي (زبان مادري ايشان) توسط خودشان خوانده شده است:
امان صدامان و امان كو
يه دست من و دامان تو
نام قطعهي دوم «حق حق هو هو» بوده و در دههي 40 شمسي در جمع خانوادگي و با تنبور سهسيمي اجرا شده است. نام اين قطعه از ذكري كه با شعر زير خوانده ميشود گرفته شده است:
حق حق هو هو/ اي اقاي جافِم
گنري سرتافم/ يار بيگزافم
قطعهي سوم «يا شاه تو با من باشي» نامگذاري شده است.بخشهايي از اين قطعه قبلا تحت عنوان «واله ويتانه» منتشر شده اما اكنون تمام قطعه دراختيار است. اين قطعه با تنبور پنجسيمي اجرا شده است.
عنوان قطعهي چهارم «سحري» است. اين قطعه در دههي 40 شمسي و با سهتار اما نه به شيوهي متداول تكنيك سهتارنوازي، بلكه بيشتر به شيوهي نوازندگي تنبور نواخته شده است. «بلبل» نام سهتاري است متعلق به استاد الهي، و اين آهنگ با آن اجرا شده است.
قطعهي پنجم «وارياسيون روي ملودي يا سلطان امان اگرم داي» نام دارد. «يا سلطان امان» نام ذكريست كه استاد الهي در جواني ساختهاند. در اين اجرا ملودي با دف همراهي شده است.
قطعهي ششم «سوييت جلوشاهي با تنبور پنجسيمي» است. اين قطعه با گفتاري از استاد الهي آغاز ميشود. جلوشاهي يكي از دستگاههاي رديف موسيقي استاد الهي به شمار ميآيد كه پيش از اين نيز منتشر شده است. از مشخصات تنبورنوازي استاد الهي بداههپردازيهاي متنوع و گستردهي اوست كه با شنيدن اين قطعه، به اين نكته از موسيقي او ميتوان توجه كرد.
از 5 آگوست 2014 تا 15 ژانويه 2115، در موزه متروپليتن شهر نيويورك، نمايشگاهي با عنوان « تنبور مقدس - هنر استاد الهي» برگزار شد. اين نمايشگاه، نخستين نمايشگاهي بود كه درباره موسيقي و زندگي استاد الهي - قاضي، متفكر و موسيقيدان سرشناس ايراني- در امريكا برپا شد.
مجموعهي پيش رو، موسيقي-كتابي است كه در زمان نمايشگاه و به مناسبت آن منتشر شد. اين مجموعه كه حاوي 2 سي دي و بوكلتي مفصل و غنيست، پنجرهاي را ميگشايد تا بتوان با زندگي و هنر استاد الهي بيشتر آشنا شد.
نزديك به 90 درصد از استفاده كنندگان برنامهي "موسيقي براي ذهن 1" از تاثيري معنادار بر زندگيشان كه نتيجهي عمل به برنامهي گوش دادن فعال بوده، گزارش دادهاند (اين آمار از بازخوردهاي آنها ثبت شده است). موفقيت چشمگير موسيقي براي ذهن و پشتيباني صميمانهي شنوندگان براي توليد محصول ديگر از سري برنامههاي گوش دادن فعال ما را بر آن وا داشت تا بر روي "موسيقي براي ذهن 2" كار كنيم.
"موسيقي براي ذهن 2"، همچون دورهي قبلي خود، شيوههاي "رواني- شنوايي" مبتكرانهاي به همراه صداي خارقالعادهي تنبور و آواي آرامبخش طبيعت را در آرايشي جديد از موسيقي ارائه ميدهد كه احساسات را از حس خوب بودن و انرژي داشتن به حالت آرامش و تعمق ميبرد.
"موسيقي براي ذهن 2" يك برنامهي آموزشي شنوايي تحريك صداست كه هدفش تقويت عملكرد گوش و مغز به طور طبيعي است و تجربهي شنوايي لذتبخشي را به همراه دارد كه به وسيلهي بداههپردازيهاي استاد الهي (1353-1274) گردآوري شده است. اين برنامه بر پايهي علم "رواني- شنوايي" يا مطالعهي چگونگي دريافت موسيقي توسط انسان تنظيم شده كه به وسيلهي تركيب روشهاي "شنوايي- درماني" حاصل از تحقيقات دكتر آلفرد توماتيس، بداههپردازي و همچنين آواي طبيعت، گوش و ذهن را تمرين ميدهد.
اين تمرينهاي شنيداري، به بهتر شدن روند شنوايي، مهارتهاي ارتباطي، توانايي موسيقايي و استعداد يادگيري كمك ميكند.