ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½ï؟½
- 70,000 تومان
- با تخفیف: 70,000 تومان
- 150,000 تومان
- با تخفیف: 150,000 تومان
- 60,000 تومان
- با تخفیف: 60,000 تومان
- 65,000 تومان
- با تخفیف: 65,000 تومان
- 60,000 تومان
- با تخفیف: 60,000 تومان
- 90,000 تومان
- با تخفیف: 90,000 تومان
- 110,000 تومان
- با تخفیف: 110,000 تومان
- 110,000 تومان
- با تخفیف: 110,000 تومان
- 110,000 تومان
- با تخفیف: 110,000 تومان
- 98,000 تومان
- با تخفیف: 98,000 تومان
- 220,000 تومان
- با تخفیف: 220,000 تومان
- 35,000 تومان
- با تخفیف: 35,000 تومان
مواجهه ما با تعارض چگونه باید باشد؟ یا به عبارت بهتر چگونه میتوانیم تعارض را مدیریت کنیم؟ چگونه میتوانیم همزمان از دیدگاه خودمان با جدیت دفاع کنیم و در عین حال همراهی و هماهنگی گروهی را تقویت نماییم؟
در این کتاب ابتدا ضمن بازتعریف مفاهیم تعارض، مشکل و مسئله، و قائل شدن مرزی مشخص میان آنها، با ذکر مثال و تمرینهای پرتعداد به شرح روش مسئلهگشایی میپردازیم. سپس با استفاده از این ابزار کارآمد، وارد گفتگوی سازنده و مسئله محور با «دیگری» خواهیم شد تا بتوانیم بهشت صمیمیت را لمس کنیم. این کتاب به نحوی تدوین شده است که برای تمامی گروههای اجتماعی مفید و کاربردی است. هم میتوان آن را برای حل مشکلات و تعارضات خرد و کلان در سازمانها مورد استفاده قرار داد، و هم میتوان از آن در جهت حل مشکلات فردی و خانواده استفاده کرد.
نکته آخر، در این کتاب تمرینهای کاربردی مناسبی به خوانندگان ارائه شده است. تاکید میکنیم، تمرینها را با جدیت دنبال کنید تا آموزههای این کتاب برای شما قابلفهمتر و ملموستر شوند.
در جهان عجیب و پر فتنه و فریبی زندگی میکنیم. جهانی که پر از اطلاعات نادرست، تبلیغات دروغین، تعصب، افسانه، فریب و نیرنگ است. این اطلاعات نادرست به سرعت هم در جهان واقعی و هم در جهان مجازی انتشار یافته و حقیقت انگاشته میشوند. در این عصر دنیای مجازی که اطلاعات درست و نادرست در هم آمیختهاند و تبلیغات گوناگون قدرتهای مالی و سیاسی جهانی سعی دارند حقیقت را با کذب بیامیزند تا از آن بهرهبرداری کنند، درست فکر کردن و درست استدلال کردن به شیوه منطقی و عقلانی مهمترین مهارتی است که میتوانیم به دست آوریم.
این تبلیغات فقط جنبه سیاسی ندارد، بلکه همه زمینههای زندگی ما را میپوشاند. مطالب شبه علمی و خرافی یکی از آنهاست.
در این کتاب سعی میکنیم نشان دهیم چگونه غیر علم، ضد علم، و شبه علم را از علم راستین بازشناسیم، و چگونه با تفکر انتقادی از این که خود را فریب دهیم و یا دیگران ما را فریب دهند جلوگیری کنیم. فصل اول تا سیزدهم در مورد شیوههای درست اندیشیدن و تفکر انتقادی و موضوعات شبه علمی و شبه عرفانی است، فصل چهاردهم تا هفدهم در مورد موضوعات شبه پزشکی و پزشکنماها و روشهای درمانی دروغین است. سه فصل آخر را اگرچه به شبه علم مربوط نیست اما از آنجا که به شبه فلسفه مربوط میشود در این کتاب گنجانیدیم.
شخصیت اقتدارگرا انعطافناپذیر و شکننده است. او برونمایه یا بروننگر (مسئول دانستن دیگری برای توجیه نابسامانیها)، واخورده، دنبالهرو، و دارای تفکر قالبی (کلیشهای) در شیوهی اندیشیدن است که از ابهام دوری میکند. درحالیکه شخصیت دموکراتیک در رفتار اجتماعی کمتر نیاز به شبیهسازی بین افراد، ارزشها و طرز فکر خود با دیگران دارد. واکنش شخصیت دموکراتیک به دیگران بیشتر بر محور خود فرد میگردد یعنی ارزیابیاش عینی است نه ذهنی و پیشداوری نمیکند.
شخصیت دموکراتیک جامعه را برای همه میسازد درصورتیکه شخصیت اقتدارگرا جامعه را تنها برای خود (و برآورده شدن آمال خود) میخواهد.
رویکرد روانکاوانه به زندگی بر باور به ساحت ناخودآگاه بنا شده است، اما راجع به چیستی این ساحت اختلافنظرهای گستردهای وجود دارد که به انشعابهای اساسی در مکتب روانکاوی دامن میزند. ساحت ناخودآگاه از منظر فرویدی جنبهی پستتر وجود ماست، انسانی بدوی و کودکی تربیتنشده که گرچه در اسارت خودآگاهی مدرن ما قرار دارد، طی زمان بیداری ما اعتراض خود را با علائم رواننژندانه و به کمک مکانیزمهای دفاعی بروز میدهد. درحالی که در دیدگاه یونگی، این ناخودآگاهِ شخصی ماست که حاوی امیال مهارگسیخته و هوسهای کودکانهمان است ولی ناخودآگاه جمعی ما حاوی «غایت آمال» ما، غرایز فرهنگیمان و سرچشمهی فهمی وسیع و «فرا فردی» از زندگی و زایندهی بصیرتهای عمیق و هنر متعالی است.
بنابراین، اینکه ساحت ناخودآگاه را ساحتی برتر از خودآگاهی بدانیم، در حوزهی روانشناسی معاصر، دیدگاهی یونگی است. در عصر پیشمدرن چنین نگاهی غالب بود.
در جریان روانشناسی پساصنعتی، کارل گوستاو یونگ بود که دوباره ساحت پررمزوراز رؤیاها را ساحتی عُلیا دانست. یونگ میگوید: «از نظر فروید، ناخودآگاه ما همچون مهدکودکی است، من هم اعتراف میکنم که در درون خودم مهدکودکی دارم، اما حجم آن در مقابل حجم عظیم تاریخ ناچیز است.» نظر یونگ این است که تمام دستاوردهای تاریخی بشر در ناخودآگاه عُلیای ما انباشته شدهاند. کتاب ارزشمند «خویشتن دومیلیونساله» آنتونی استیونز شرح همین نگاه است.
مجموعه سوالات آزمون کنکور سالهای 97، 98، 99 و آزمونهای ارزیابی مهارتهای تفکر آکسفورد
سارا جین بلیکمور، یکی از متخصصان برجسته جهان در حوزه عصبشناسی نوجوان، با تکیه بر تحقیقات پیشرفته خود بهدقت توضیح میدهد که در مغز پیچیده و جذاب نوجوانان چه میگذرد.
بلیکمور با بررسی تغییرات سازنده مغز نشان میدهد که چرا بچههای بدون مشکل ممکن است به نوجوانانی مسئلهدار تبدیل شوند، چه چیزی باعث ریسکپذیری در میان نوجوانان میشود و چرا بسیاری از بیماریهای روانی برای اولین بار در این سالها بروز پیدا میکند. درک الهامبخش بلیکمور از مغز نوجوانان طرز فکر ما را در مورد نوجوانی تغییر میدهد و بر آموزش و پرورش، قوانین و، بیش از همه، بر والدگری تأثیر میگذارد.
تفکر هوشمندانه راهنمایی است عملی و قدمبهقدم برای بهبود مهارتهای مختلف در زمینهی تفکر تحلیلی و نقادانه، و همچنین انتقال استدلال و تبیینهایتان به دیگران. کتابْ آسان-فهم و سرراست است و به همین سبب بسیار به کار دانشجویان و دانشآموزانی میآید که میخواهند مهارتهای تحلیلیشان را ارتقا بخشند.
نویسندهی این کتاب استدلال را شیوهای برای ارتباط و انتقال اندیشهها در نظر گرفته، نه صرفاً کاربرد انتزاعی منطق. علاوه بر راهنماییهای دقیق و مفصل درمورد نحوهی به کار گرفتن تفکر تحلیلی، کاربست آن در یافتن اطلاعات و نوشتن متنی منسجم نشان داده شده است. هدف اصلی کتاب این بوده است که خواننده نهتنها بتواند استدلالهای دیگران را بفهمد، بلکه خود نیز بهتر، منسجمتر، و مخصوصاً با در نظر داشتن مخاطب و بافتْ استدلال کند.
متیو آلن معاون آموزش و یادگیری، علوم انسانی، در دانشگاه کرتین (استرالیا) است.
این کتاب صرفاً ارائهدهندهی مجموعهای از اطلاعات نیست. سودمندی کتاب در این است که به شما یاد بدهد کاری فراتر از آموختن اطلاعات و مهارتها انجام دهید. مقصود این نیست که صرفاً چگونگی نقادانه اندیشیدن را بیاموزید: قرار است عملاً نقادانه بیندیشید. این کتاب مدلی منسجم و کلی برای تفکر نقاد ارائه میدهد و باید دریابید چطور همهی بخشهای آن با یکدیگر مرتبط هستند. در مدل ارائهشده در این کتاب، شما در چهارچوب مؤلفههای استدلال (فصل 2)، رشتهی درسی (فصل 3) معیارهای استدلال (فصل 4) و ترکیب آنها با یکدیگر (فصل 5) خواهید اندیشید. برای بررسی پرسشها و مسائل رشتهی خود باید کل مدل را درک کنید. این کتاب روش متفاوتی برای نگریستن به جهان ارائه میدهد که همانا جامع-اندیشی دربارهی مسائل آن است. مثالها و تمرینهای کتاب ممکن است مشخصاً به رشتهای که شما مطالعه میکنید مرتبط نباشند. با این همه، انجام دادن همین تمرینها هم بسیار مهم است. این تمرینها بهگونهای طراحی شدهاند که مفاهیم تفکر نقاد را در برنامهی آموزشی تمامی رشتهها تشریح و عینیسازی کنند. اما مطالعهی این کتاب مستلزم دانش فنی خاصی نیست و لزومی ندارد غیر از رشتهای که در حال حاضر میخوانید بر رشتهی خاصی تسلط داشته باشید. تفکر نقاد قابلانتقال است؛ اگر شگردهای تفکر نقاد را در یک عرصه آگاهانه بیاموزید، میتوانید از همان شگردها در عرصههای دیگر نیز استفاده کنید. در نهایت متوجه خواهد شد که یادگیریتان در رشتههای دیگر سریعتر، آگاهانهتر و پایدارتر شده، و از آنچه میآموزید بهتر میتوانید در زندگی شخصی بهره بگیرید.
در این کتاب، منظور من از خوب بودن یا خشنودی، خوب بودن نگرشِ حاصل از یک اشتیاق قلبی نیست. چیزی که من آن را: آرزوی عمیق شادمانه سهیم شدن و نثار در آسایش دیگری مینامم. کاملا برعکس «خوب بودنی» که من توصیف میکنم، خوب بودن از ترس طرد شدن، ترس از دست دادن، ترس از انتقاد، ترس از ابراز هویت خود. چنین خوب بودنی اغلب یک نقاب مرده است که صدای حقیقت و سرزندگی را خفه میکند. پشت این نقاب مبهم خوب بودن رضایتمندانه، به سادگی ممکن است به زندگی در روابط کمرنگ و بیجان عادت کنیم و آن را به اشتباه جایگزین تعاملات انسانی واقعی، زنده و صمیمانه کنیم...مارشال روزنبرگ از این آدمها به عنوان «انسانهای خوب مرده» نام میبرد. فاقد هویت، فاقد حضور و فاقد زندگی.
«جهان در دست تو» سفری است هیجانانگیز به پهنههای زمان و فضا؛ از درون یک پروتون تا مهبانگ و کرانههای وحشتزای یک سیاهچاله. کتابی است شیرین، هیجانانگیز، آموزنده و جامع. جردن اِلنبرگ، نویسندهی کتاب مهم «قدرت تفکر ریاضیاتی» فیزیک کوانتومی، سیاهچالهها، نظریهی ریسمان، مهبانگ، مادهی تاریک، انرژی تاریک، جهانهای موازی: حتی اگر علاقهای به این مفاهیم اساسی جهان ما داشته باشید، زبان اینها زبان ریاضی است. و این یعنی اغلب ما، بهرغم کوشش فراوان برای سر درآوردن از مثلاً نظریهی نسبیت عام اینشتین، ناگهان در یک معادلهی بدقلق یا نمودار پیچیده درمیمانیم.کاری که کریستف گالفارد خود را وقف آن کرده، انتقال اندیشههای علمی مدرن به عموم مردم به شیوهای جذاب است. گالفارد احاطهی چشمگیری بر فیزیک نظری و همچنین استعدادی فراوان در نوشتن برای مخاطبان غیر متخصص دارد، و در «جهان در دست تو» با بهرهگیری از زبانی سرراست و ساده نظریههایی را که شالودهی تمام دانش ما دربارهی جهان است نه توضیح، بلکه نشان میدهد. برای درک اینکه هنگام مرگ یک ستاره چه اتفاقی میافتد، کتاب از ما میخواهد که خود را جلو آن ستاره و معلق در فضا تصور کنیم. برای آشنا شدن با جهان کوانتوم، به اندازهی اتم کوچک میشویم و سفر را آغاز میکنیم. کاربرد تشبیهها و استعارههای معمول امروزی، مخاطب قرار دادن خواننده، و داستانگویی بهجای توضیح فرمولها و معادلهها، این ایدههای پیچیدهی سردرگمکننده را بهشکلی شفاف و فهمیدنی منتقل میکند. گیرایی و تازگی «جهان در دست تو» چنان بینظیر است که این کتاب را در زمرهی کتابهای کلاسیک در این زمینه قرار خواهد داد.
آنچه این کتاب درسی را از کتابهای مشابه متمایز میکند وضوحی است که تا حدی زیادی به یمن نحوه ساماندهی مضامین ارائهشده حاصل آمده است. نویسندگان بهجای آنکهبه شیوه بیروح سایر کتابهای درسی، جداجدا به هر یک از جنبههای مختلف تفکر انتقادی و کاربرد آنها بپردازند، این مفاهیم و مباحث را بهروانی پرورانده و قدمبهقدم پیش بردهاند. بهواسطه چنین رویکردی، جنبههای مختلف تفکر دقیق نقادانه بهتدریج پیش چشم خواننده کنار هم قرار میگیرد تا او بتواند در طی این مسیر مهارتهای تفکر انتقادی را در خود بپروراند.
همهی انسانها فکر میکنند. این در ذات ماست. اما بخش اعظم تفکر ما بهخودیخود سوگیرانه، مغشوش، جاهلانه، یا پیشداورانه است. برای خوب فکر کردن باید دستکم مقدمات تفکر را، یعنی مولفههایی را که هر جور اندیشیدنی بر پایهی آنها صورت میپذیرد، بشناسیم. بهعبارتدیگر باید یاد بگیریم تفکر را به اجزای سازندهی آن تجزیه و تحلیل کنیم. برای تحلیلگری روشهای متنوعی وجود دارد که هرکدام متخص به رشته یا حرفهی فنی خاصی است. این نوع تحلیلگریها اغلب مستلزم آموزشهایی است که ماهیتی تخصصی دارند. مثلا بدون تحصیل در رشتهی شیمی نمیشود تحلیلهای معتبر شیمیایی انجام داد. اما آنچه در این کتاب راهنما آمده چیزی است مشترک میان همهی اشکال تحلیلگری، چون همهی این شکلها مستلزم تفکرند و هر تفکری هم دربردارندهی اجزای یا مؤلفههای فکری مشخصی است. پرورش ذهنیت تحلیلگرانه مستلزم آموزش است. کسی که میخواهد چنین ذهنیتی را در خود بپروراند باید یاد بگیرد هر تفکری را به اجزای سازندهی آن تجزیه کند و این اجزا را براساس معیارهای مشخصی بسنجد. اما برای پرورش چنین ذهنیتی هیچ قرص معجزهآسایی وجود ندارد. چیزی که خواننده باید از خود بپرسد این است: «آیا اراده و بینش کافی برای متعهد کردن خود به ممارست بلندمدت در این زمینه را دارم؟»